Siniša Mali u Dubaiju, umesto na sudu

Siniša Mali u Dubaiju, umesto na sudu

Siniša Mali (foto: KRIK)

Ministar finansija Siniša Mali juče nije došao da svedoči u postupku koji se po tužbi brata predsednika Srbije Andreja Vučića vodi protiv Borislava Novakovića iz opozicione Narodne stranke. Mali je dopisom obavestio sud da je na službenom putu, mada se postavlja pitanje da li je stvarno tako. Novinari KRIK-a su saznali da je sa porodicom bio na putovanju u Dubaiju, turističkom centru Ujedinjenih Arapskih Emirata, a njegovo ministarstvo nije odgovorilo na pitanja kojim povodom je Mali odsutan iz zemlje.

Pišu: Milica Vojinović, Dragana Pećo

Mali je na sudu trebalo da govori o intervjuu koji je dao hrvatskom listu „Globus“ 2014. godine – a u kojem je brata predsednika Srbije predstavio kao nekog ko odlučuje iz senke. Za Andreja Vučića rekao je da je „siva Aleksandrova eminencija u Srpskoj naprednoj stranci, koji se nigde u javnosti ne pojavljuje“.

Ovo svedočenje je bitno zato što je Andrej tužio Novakovića zbog izjava u medijima u kojima je rekao da predsednikov brat bez ikakvih formalnih ovlašćenja donosi sve bitne odluke u Vojvodini i da je „stvarni gradonačelnik Novog Sada“.

Mali, umesto da se pojavi juče na sudu i pojasni svoje tvrdnje i ulogu Andreja Vučića, poslao je dopis kojim je obavestio sud da je na službenom putu.

Izostala i druga dvojica svedoka
Na suđenju je juče trebalo da svedoče i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predsednik Vlade Vojovodine Igor Mirović, ali se ni oni nisu pojavili. Kako su obavestili sud, Vučević je izostao zbog sastanka u Vladi Srbije, dok je Mirović trebalo da prisustvuje sednici pokrajinske Vlade.

Uz dopis Mali nije dostavio nikakav dokaz o tome da zaista ide na poslovno putovanje, zbog čega je Novakovićev advokat predložio sudiji da Malog novčano kazni, ali ona to nije uradila.

Postavlja se pitanje da li je Mali stvarno bio na službenom putu.

U njegovom ministarstvu ostali su nemi na ovo. Novinari KRIK-a zatražili su informacije o navodnom poslovnom putovanju, ali od juče ujutru nisu stigli odgovori. Novinarka KRIK-a pozvala je i ministrovu PR-ku koja nije želela da joj na pitanja odgovori preko telefona.

Novinari KRIK-a saznali su da je Mali sa porodicom otputovao u Dubai – popularnu turističku destinaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i da se danas vraća u Beograd.

Oko podneva je sleteo na beogradski aerodrom, a novinarke KRIK-a sačekale su ga na izlazu i pitale kojim povodom je tamo bio, odnosno da li je bio na službenom putovanju. Ministar, međutim, nije želeo da odgovori.

„Vidite da sam sa decom. Prijatno i doviđenja”, kratko je rekao Mali pre nego što je zatvorio vrata crnog „audija” koji ga je sačekao ispred VIP izlaza beogradskog aerodroma.

Više o ovom suđenju pročitajte u posebnoj vesti.

4 Comments

 1. Mikica kaže:

  Zamislite sta te bitange na vlasti .Pazite,ovaj sa porodicom tamo,a ima sudjenje a Dojcinovica vratili.Ma bando bezocna .

 2. Mile kaže:

  Mlatite praznu slamu..

 3. Loki kaže:

  Jasno. VIP izlaz, crni službeni auto. Privatno putovanje.

 4. Mile Jovin kaže:

  100 % sluzbeno, cim je sa decom i u kariranoj kosulji