Siniša Mali nema odgovore na pitanja KRIK-a

Siniša Mali nema odgovore na pitanja KRIK-a

Siniša Mali (foto: P. Petrović)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas nije dao nijedan odgovor na pitanja naše novinarke o državnoj zemlji koju je prisvojila kompanija njegove porodice, niti o ofšor firmama preko kojih je kupovao luksuzne nekretnine u Bugarskoj.

Piše: Dragana Pećo

Nakon što je nekoliko dana bio na putu i izbegavao da razgovara sa novinarima KRIK-a, Siniša Mali je danas davao izjave za medije prilikom otvaranja Naučno-tehnološkog parka u Beogradu.

Na konkretna pitanja novinarke KRIK-a zbog čega su on i njegova porodica prisvojili državnu zemlju, ko su vlasnici ofšor kompanija korišćenih za prebacivanje zemljišta i kupovinu stanova, gradonačelnik nije odgovorio.

Umesto toga, pozvao je tužilaštvo i nadležne organe da sve ispitaju.

„Ja ću se u svakom trenutku odazvati na poziv tih organa da odgovorim na bilo koje pitanje koje oni imaju.“

Mali je izjavio da savesno obavlja svoj posao i da ne planira da podnese ostavku nakon objavljivanja istraživanja KRIK-a o njegovim privatnim poslovima kojima se bavi dok je na javnoj funkciji.

pomozite-KRIK„Sigurno se neću baviti promocijom jednog internet portala koji naplaćuje svoje usluge i blati moju porodicu i mene“, rekao je Mali danas o KRIK-u.

Na novinarsko pitanje da li će tužiti KRIK, odgovorio da „nije to rekao“, ali je nakon ponovljenog pitanja o tužbi rekao: „Naravno“.

Premijer Aleksandar Vučić prošle nedelje saopštio je da Siniša Mali ne može da bude gradonačelnik ukoliko u isto vreme vodi ofšor firme i obećao da će ceo slučaj biti ispitan do kraja.

Comments are closed.