„Selfi“ Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića

„Selfi“ Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića

Zvonko Veselinović i Andrej Vučić (foto: BIRN)

U javnost je isplivala još jedna fotografija koja prikazuje bliskost predsednikovog brata Andreja Vučića i kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića. Ovaj „selfi“ Veselinović je uslikao tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS) 2014. u prostorijama reklamne agencije „Inviktus medija“, piše BIRN koji je objavio fotografiju.

Piše: Bojana Pavlović

BIRN navodi da saradnja SNS-a i ove marketinške agencije nije bila u skladu sa zakonom pošto SNS nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je toj reklamnoj agenciji plaćeno više od sedam miliona dinara.

Zvonko Veselinović i Andrej Vučić na Kopaoniku

Podsećamo, KRIK je juče objavio fotografiju Vučićevog brata i Veselinovića koja je nastala u martu 2015. U restoranu „Salaš 137“ na Kopaoniku. Više o ovome pročitajte u posebnoj priči

U izveštajima srpske policije i bezbednosne službe, do kojih su došli novinari KRIK-a, Veselinović je označen kao vođa grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca. Bio je više puta optužen za različita krivična dela, ali je većina optužbi pala na sudu. Nedavno je osuđen na dve godine zatvora jer je organizovao nelegalno iskopavanje peska i šljunka, ali ova presuda još nije pravosnažna.

Predsednikov brat Andrej Vučić, sa druge strane, ima značajnu ulogu u političkom životu Srbije iako nije ni na jednoj državnoj funkciji.

U telefonskom razgovoru za KRIK Veselinović je istakao da Andreja Vučića ne poznaje i da se s njim jednom sreo dok su bili opozicija što znači pre leta 2012.

„Čoveka ne poznajem, niti imam kontakt s njim. Ako neko kaže da me viđa s njim, taj laže. To je još jedna vaša dezinformacija, još jedan spin, kao i svaki tekst o meni. Vas nikada nije ni zanimala istina, vi ste uvek gledali da napravite film za koji ste plaćeni“, rekao je Veselinović.

Pročitajte KRIK-ovu priču o Andreju Vučiću i Zvonku Veselinoviću

1 Comment

  1. Srb kaže:

    Taj vedri i oblači u Srb