Sejdinović: Iz premijerkinih izjava isijava neznanje i arogancija

Sejdinović: Iz premijerkinih izjava isijava neznanje i arogancija

Nedim Sejdinović (foto: MC.rs)

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović kritikovao je izjavu predsednice Vlade Srbije Anu Brnabić o medijima koji istražuju imovinu političara i podsetio da je jedna od uloga medija da budu kontrolni mehanizam u društvu.

Piše: Bojana Jovanović

„Uloga medija u društvu, između ostalog, podrazumeva da su mediji kontrolni mehanizam u društvu koji upravo služi da ukazuje na zloupotrebu vlasti i moći. Mediji to treba da čine i zbog Kodeksa novinara“, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

„Ponekad zbog izjava Ane Brnabić imam takozvani transfer blama. Iz njenih izjava prosto isijava neznanje, medijska nepismenost, sa jedne, i arogancija, sa druge strane. Tužno, ali i štetno, i veoma opasno“, rekao je Sejdinović.

Premijerka Srbije sinoć je gostujući u emisiji „Upitnik“ na RTS-u Srbije KRIK nazvala „takozvanim istraživačkim medijem“.

„Moja imovina je u potpunosti transparentna i ja jedva čekam taj Zakon o imovini i mislim da je to posebno u interesu ove Vlade i ove vladajuće koalicije zato što mi u ovom trenutku imamo razne, takozvane istraživačke medije, koji kako god hoće, bez ikakve odgovornosti i bez ikoga da njih pozove na odgovornost, kopaju po imovini funkcionera“, rekla je premijerka.

Podsetimo, novinari KRIK-a su tokom istraživanja imovine političara između ostalog otkrili da je Brnabić osnovala kompaniju „Energy & Innovation“ sa kontroverznim advokatom Igorom Isailovićem koji je blizak saradnik gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Otkriveno je da je Brnabić vlasnica 89 ari zemlje na hrvatskom ostrvu Krk, što se ne navodi u njenom imovinskom kartonu obajvljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kao i da je u vlasništvu njenog brata kuća u Grockoj koja je izgrađena bez dozvole i nije upisana u katastar.

Detalje pogledajte u bazi imovine političara

Comments are closed.