SEEMO pozvao ministra odbrane da se izvini za izjave

SEEMO pozvao ministra odbrane da se izvini za izjave

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) osudila je ponašanje i izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina protiv KRIK-a i njegovog glavnog i odgovornog urednika Stevana Dojčinovića i pozvala ga da se izvini zbog optužbi na njegov račun. 

Izvor: SEEMO

„Osuđujemo ponašanje ministra Vulina i pozivamo ga da se izvini, ne samo KRIK-u i Stevanu Dojčinoviću zbog govora mržnje i gnusnih optužbi, već i da otkrije istinu o onome što su novinari objavili. Tražimo od Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić da reaguju i istraže ovaj slučaj“, rekao je generalni sekretar ove organizacije Oliver Vujović.

On je dodao da je za demokratsko društvo i za visokog političkog predstavnika zemlje neprihvatljivo da na ovakav način pokušava da diskredituje novinare i medijske organizacije.

U saopštenju organizacija podseća da je Vulinov pokret, posle KRIK-ove priče da ministar odbrane ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je platio stan, u svojim saopštenjima napao Dojčinovića nazivajući ga narkomanom, stranim plaćenikom i osobom koja uživa u bolu.

SEEMO je mreža urednika, novinara i medisjkih radnika u južnoj, istočnoj i centralnoj Evropi.

Pročitajte priču o Aleksandru Vulinu

Donirajte KRIK i pomozite nam na nastavimo da pišemo o korupciji i kriminalu. Informacije o tome kako da donirate KRIK, možete pronaći na ovom linku.

Comments are closed.