Sedmoro uhapšenih zbog prodaje iznajmljenih vozila iz Italije

Sedmoro uhapšenih zbog prodaje iznajmljenih vozila iz Italije

Policija je uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe iznajmljivali vozila u Italiji i prodavali u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. U Italiji je pokrenut postupak protiv organizatora i još jednog člana, navodi MUP.

Piše: Jelena Radivojević

Sumnja se da su petorica uhapšenih iznajmljivali vozila u Italiji, a potom ih dovozili u Srbiju bez namere da ih vrate. Preostala dvojica sumnjiče se da su ta vozila otkupljivali, prodavali ili rastavljali u delove u radionici i garaži u sklopu porodične kuće.

Pri pretresu kuće u Mladenovcu policija je pronašla 12 vozila, 68 motora kao i auto delove, a u kući jednog od uhapšenih u Titelu pronađen je pištolj „bereta“, pa se on sumnjiči i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Policijska akcija izvedena je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Comments are closed.