Savetnik Pacolija potvrdio pisanje KRIK-a: Sa Radoičićem pregovarao o vladi

Savetnik Pacolija potvrdio pisanje KRIK-a: Sa Radoičićem pregovarao o vladi

Bedžet Pacoli (foto: www.behgjetpacolli.com)

Jetljir Ziberaj, politički savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, potvrdio je danas za kosovske medije da je Pacoli imao sastanak sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i ozloglašenim biznismenom sa Kosova Milanom Radoičićem pre dve godine i istakao da su ti sastanci održani u vreme koalicionih pregovora – čime je potvrdio jučerašnje KRIK-ovo otkriće.

Piše: Jelena Radivojević, Izvor: Kossev/Koha

„Radoičić je bio potpredsednik Srpske liste. Bio je na sastancima sa svim predstavnicima kosovskih institucija i u tom pogledu nema ničeg tajnog“, rekao je Ziberaj piše Koha, a prenosi KoSSev.

Kako je otkrio KRIK, a Pacolijev savetnik potvrdio, sastanak se dogodio u leto 2017.

Radoičić, međutim, tada nije bio na kakvoj zvaničnoj funkciji u Srpskoj listi, Ziberaj je poručio novinarima da o ovom i drugim sastancima pitaju i kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja jer je on bio na svim sastancima sa Radoičićem.

Podsetimo, KRIK je juče objavio fotografiju koja prikazuje tajni susret poznatog kosovskog biznismena i lobiste Bedžeta Pacolija i uticajnog čoveka srpskog podzemlja Milana Radoičića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor koji je novinarima dostavio fotografiju je objasnio da se sastanak na jahti dogodio u leto 2017. godine, kada se pregovaralo o novoj kosovskoj vladi, a Pacoli je ubrzo nakon sastanka napravio iznenađujući preokret – napustio je dotadašnje političke partnere, pridružio se koaliciji Ramuša Haradinaja i postao ministar spoljnih poslova.

Sleva nadesno Rakić, Pacoli i Radoičić (foto:krik.rs)

Još jednu sliku sa istog sastanka objavio je juče i kosovski portal Insajderi. Na toj fotografiji se vidi još jedan muškarac koji zbog građe i mladeža na vratu podseća na Zvonka Veselinovića, najbližeg Radoičićevog saradnika.

Više detalja o ovom sastanku pročitajte u posebnoj priči

O vezama Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića pročitajte ovde

Dopala vam se priča? Pomozite nam da nastavimo da istražujemo korupciju i kriminal i mračnu stranu političkih dogovora. Doniraj KRIK i podrži istraživačko novinarstvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *