Šariću ponovo odloženo suđenje za lažni pasoš

Šariću ponovo odloženo suđenje za lažni pasoš

Darko Šarić

Suđenje Darku Šariću da je uz pomoć falsifikovanih dokumenata u hrvatskom konzulatu pribavio pasoš i ličnu kartu na ime Tomislav Savatović odloženo je jer se njegovi advokati nisu pojavili. Zastarelost za ta krivična dela nastupa ove godine.

Piše: Jelena Radivojević

„Ja koliko znam advokat Lazarević je na odmoru, mislio sam da je obavestio sud o tome. A za advokata Baćovića ne znam, možda je pomešao sa nekim drugim postupkom“, odgovorio je Šarić na pitanje sudije da li zna zašto mu se branioci nisu pojavili.

Šarić je odbio da se suđenje održi bez prisustva advokata rekavši da je bilo planirano da njegova odbrana predloži dva svedoka.

Tužilac je predložio da sud proveri istinitost navoda Darka Šarića da mu je advokat na odmoru i podsetio ga da odbrana nije obavezna na ovom suđenju ističući da će sledeći pretres biti održan i ako se branioci ne pojave.

On je rekao da je ovo deo igre koju igra Šarićeva odbrana i da je jasna zloupotreba procesa jer zastarelost za tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret nastupa u maju, julu i oktobru ove godine.

Šarić je optužen da je 2007. godine hrvatskom konzulatu priložio falsifikovana dokumenta na osnovu kojih su mu izdati hrvatski pasoš i lična karta na ime Tomislav Savatović. On je početkom februara negirao da je koristio lažni pasoš, ali nije izneo odbranu.

Prethodno ročište odloženo je jer su advokati tražili izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Trećeg osnovnog suda pred kojim se vodi postupak, nadležnog tužioca i Republičkog javnog tužioca. I u drugim postupcima koji se vode protiv Šarića – za šverc kokaina i za pranje novca – odbrana je nekoliko puta tražila izuzeće tužioca, odnosno sudskog veća, zbog čega su suđenja odlagana.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.