Šariću odloženo suđenje za lažni pasoš

Šariću odloženo suđenje za lažni pasoš

Suđenje narko-bosu Darku Šariću zbog optužbi da je 2007. godine na osnovu falsifikovanih dokumenata dobio lažni hrvatski pasoš i ličnu kartu odloženo je jer su njegovi advokati tražili izuzeće sudija i tužilaca.

Piše: Nataša Marković

Šarićevi advokati tražili su izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Trećeg osnovnog suda pred kojim se vodi postupak, nadležnog tužioca i Republičkog javnog tužioca.

Suđenje je zbog toga odloženo na neodređeno, odnosno do donošenja odluka o izuzeću.

Zastarelost za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, međutim, nastupa ove godine.

Šarić je optužen zbog navođenja na overavanje neistinitog sadržaja. On je, piše u optužnici, 2007. godine hrvatskom konzulatu priložio falsifikovana dokumenta na osnovu kojih su mu izdati hrvatski pasoš i lična karta na ime Tomislav Savatović. Šarić je početkom februara negirao da je koristio lažni pasoš, ali nije izneo odbranu.

S obzirom da je maksimalna zaprećena kazna za tri dela koja se Šariću stavljaju na teret deset godina, prvo delo bi moglo da zastari za dva meseca, a poslednje u oktobru.

Šarićeva odbrana je prethodnog meseca i u drugim postupcima koji se vode protiv njega – za šverc kokaina i za pranje novca – tražila izuzeće tužioca, odnosno sudskog veća.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za šverc kokaina

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za pranje novca

Dokumentaciju o postupcima protiv Šarića možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.