Šarićeva odbrana ponovo tražila izuzeće sudija

Šarićeva odbrana ponovo tražila izuzeće sudija

Darko Šarić (foto: KRIK)

U postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za pranje više od 22 miliona evra kokainskog novca odbrana je danas zatražila promenu sudskog veća. Suđenje je odloženo, a o zahtevu će odlučivati predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović.

Pišu: Milica Vojinović i Jelena Radivojević

U svojim zahtevima za izuzeće sudija advokati odbrane su kao razloge naveli navodnu pristrasnost sudija i pritisak tužioca na članove sudskog veća.

Ko god učestvuje u ovom postupku na bilo koji način može da primeti da sve što predlaže tužilac Saša Ivanić sudija Siniša Petrović usvaja i sve prihvata kao istinu“, rekao je Dejan Lazarević, advokat Darka Šarića.

Sudsko veće prethodno je odbilo jučerašnje predloge advokata da se iz dokaza izbaci deo prisluškivanih razgovora.

Ovo nije prvi put da se u ovom postupku traži izuzeće sudija. U septembru 2015. godine, promenu veća zatražio je Darko Šarić, ali je tada njegov zahtev odbijen.

Nekoliko meseci kasnije, u januaru 2016, promenjen je član sudskog veća Vladimir Vučinić i suđenje je krenulo ispočetka. Bio je to drugi put da postupak kreće iznova – isto se dogodilo u martu 2012. kada je zamenjena sudija Nada Zec.

Planirano je da ponovljeno suđenje teče ubrzano – optuženi su uglavnom ostali pri odbranama koje su ranije dali, a sud je rešio da ne pregleda ponovo sve dokaze. Ni nakon godinu dana, međutim, ono nije značajno odmaklo.

Na sledećem ročištu biće poznata odluka predsednika Višeg suda. Ukoliko predlog advokata bude odbijen, suđenje će se nastaviti. U suprotnom, postupak će još jednom početi ispočetka.

Darko Šarić i članovi njegove grupe optuženi su da su više od 22 miliona evra zarađenih švercom kokaina ubacivali u legalne tokove – privatizacijom kompanija, ali i kupovinom ranije privatizovanih firmi.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću za pranje novca

Optužnice protiv Darka Šarića za pranje novca, ali i drugu sudsku i poslovnu dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem, registrovani članovi mogu pronaći u bazi dokumenata

Comments are closed.