Šarićev bivši zet izručen Crnoj Gori

Šarićev bivši zet izručen Crnoj Gori

Jovica Zindović (foto: MUP CG)

Jovica Zindović, bivši zet narko-bosa Darka Šarića, izručen je juče Crnoj Gori kako bi odslužio zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog ubistva, droge i oružja, saopštila je crnogorska policija. Zindović je 2015. pobegao iz zatvora u Bijelom Polju, a naredne godine je uhapšen u Beogradu gde je osuđen zbog droge i oružja.

Piše: Jelena Radivojević

Zindović, bivši suprug sestre narko-bosa Darka Šarića, osuđen je 2014. na 15 godina zatvora jer je prethodne godine u hotelu „Enigma“ na Žabljaku ubio Luku Popovića. 

U zatvoru nije dugo boravio. Posle dve godine je pobegao – pošto je dobio dozvolu da poseti bolesnog člana porodice, iskoristio je priliku i iz porodične kuće u Mojkovcu pobegao kroz prozor toaleta. Zatvorski čuvari nisu ispoštovali procedure zbog čega su kasnije i osuđeni.

Crna Gora je potom za njim raspisala međunarodnu poternicu po kojoj je i uhapšen u julu 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu. Policija je tada zaustavila automobil u kom je Zindović bio suvozač i kod njega pronašla revolver za koji nije imao dozvolu, kao i lažna švajcarska dokumenta.

U stanu u kome je živeo policija je pronašla 590 grama kokaina, kao i više različitog oružja: automatsku pušku, hekler, pištolji, revolvere, prigušivače, municiju, ali i pet zaštitnih prsluka. Nađeno je i više od 81.000 evra za koje je kasnije utvrđeno da su stečeni kriminalom, kao i lažna dokumenta Crne Gore, piše u presudi Višeg suda u Beogradu kojom je u maju 2019. godine osuđen na osam godina zatvora.

Zindović će ovu kaznu služiti u Crnoj Gori, pošto je presudu potvrdio Viši sud u Bijelom Polju. Kazna mu je spojena sa ranijom, pa je ukupno osuđen na 23 godine i 3 meseca.

Jovica Zindović ima bogatu kriminalnu prošlost – osuđivan je za ubistvo, drogu, nelegalno posedovanje oružja i lažnih dokumenata, piše u dokumentaciji koju su novinari KRIK-a prikupili iz zemalja u regionu.

Nekoliko država je za njim raspisivalo poternicu. Osim Crne Gore koja je to učinila jer je pobegao iz zatvora, Hrvatska ga je tražila zbog falsifikovanja dokumenata, a Slovenija zbog sumnje da je sa svojim sunarodnikom Slobodanom Šepićem u ubistvo Miše Vujičića. Njih dvojica su sumnjičeni da su Vujičića namamili da bez obezbeđenja dođe u hotel „Lev“ u Ljubljani u septembru 2003. gde su ga kasnije ubili. Istraga je obustavljena jer oni nisu bili dostupni za saslušanje, piše u dokumentaciji koju je prikupio KRIK.

Detaljnije o Zindoviću pročitajte ovde

Comments are closed.