Šarić tražio izuzeće sudija

Šarić tražio izuzeće sudija

Darko Šarić (foto: S. Dojčinović)

Prvostepeno osuđeni narko-bos Darko Šarić zatražio je danas izuzeće sudskog veća u postupku za pranje novca koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom.

Piše: Bojana Pavlović

Šarić je u svom obraćanju istakao da sumnja u nepristrasnost suda.

„Presudom za šverc kokaina vi ste nas već osudili. Samo ste pročitali optužnicu i proglasili nas krivim za ’neovlašćeno stavljanje u promet narkotika u cilju sticanja protivpravne koristi i sa namerom da se novac ubaci u legalne tokove‘. Time ste već doneli odluku i u slučaju pranja novca. Tužilac je igrao prljavo, ali to je njegov posao. Vi ste, sa druge strane, postupali kao da ste tužilac. To od vas nisam očekivao. Smatram da nisam imao fer suđenje i da sa vama u ovom predmetu takođe neće biti. Mogu samo da očekujem zatvorsku kaznu. Znam da vas neće zameniti, ali k’o velim da probam“, rekao je Šarić.

On je dodao i da sud nije uzeo u razmatranje dokaze protiv svedoka saradnika koje je odbrana iznela, a dovodili su u pitanje kredibilitet svedoka. Šarić je zatražio da, ukoliko je moguće, ubuduće ne prisustvuje suđenjima, što je sud odbio jer nije po zakonu.

Suđenje je potom prekinuto kako bi se odlučilo o zahtevu o izuzeću. Nastavlja se sutra.

Comments are closed.