Šarić otkazao advokate: „Ovo je sve obična farsa“

Šarić otkazao advokate: „Ovo je sve obična farsa“

Darko Šarić je na današnjem suđenju za međunarodni šverc oko 5,7 tona kokaina ukinuo punomoćje svim svojim advokatima. Kako je rekao, ovo je uradio jer mu je „ukradena imovina“. Zbog ovog Šarićevog postupka danas nije moglo da se održi suđenje.

Piše: Milica Vojinović

„Vi mene kradete“, rekao je iznervirano Šarić obraćajući se sudiji Petroviću.

Šarić se na početku suđenja javio za reč i nastavio da govori u istom tonu kao i juče kada je burno reagovao zbog odluke suda da ne prihvati dokaze koje je odbrana predložila.

On je danas rekao da je odbrana predložila samo 55 prisluškivanih telefonskih razgovora koje je sudija Petrović odbio da uvrsti u dokaze.

Sudija: Novinari pisali neprimerno
Sudija Petrović izneo je, kako je rekao, po prvi put u ovom postupku stav da pojedini mediji nisu primereno izvestili sa jučerašnjeg suđenja.„Juče su izašli nekakvi neprimereni naslovi u nekim medijima“, rekao je Petrović i dodao da su se u pojedinim novinskim člancima provukli sadržaji o kojima nije bilo reči na jučerašnjem ročištu.

Ponovio je tvrdnje da sudija Petrović krade njegovu imovinu i daje je svedoku saradniku Nebojši Joksoviću i optužio ga da se u postupku ponaša „kao tužilac“, a ne kao sudija.

„Otkazujem punomoćje svojim advokatima“, rekao je Šarić jer, kako je naveo, ne želi da daje legitimitet sudiji koji mu krade imovinu.

„Ovo je sve obična farsa“, naveo je Šarić i dodao da će prihvatiti advokata koji mu se dodeli po službenoj dužnosti da se, kako je naveo, ne bi odlagalo suđenje drugim optuženima.

„Sve što radim u ovom postupku radim po zakonu“, kazao je sudija Petrović i dodao da Šarićeve reči ne shvata kao uvredu jer je to deo posla sudije.

Šarić je nekoliko puta Petrovića prekinuo u obraćanju i na konstataciju da mora da poštuje sud rekao: „Ne mogu da poštujem sudiju koji krade moju imovinu.“

Nakon što se burna diskusija Šarića i Petrovića završila reč je dobio tužilac Saša Ivanić.

Ubrzo pošto je tužilac počeo da izlaže žalbu na sudijinu jučerašnju odluku da odbije i nove dokaze koje je tužilaštvo predložilo sudija ga je prekinuo.

Nakon kratke konsultacije sudskog veća Petrović je utvrdio da se suđenje ne može nastaviti jer Šarić formalno nema advokata s obzirom na to da je prethodno otkazao punomoćje svim prisutnim braniocima.

Suđenje je zatim odložio za kraj aprila.

Petrović je na kraju najavio i da će advokatu koji se Šariću dodeli po službenoj dužnosti verovatno biti potrebno vreme da se pripremi i upozna sa postupkom na šta je Šarić sa optuženičke klupe dobacio da ne mora ni da se priprema.

Šariću i njegovoj grupi sudi se već sedam i po godina za međunarodni šverc kokaina. Suđenje je ove godine počelo ispočetka zbog promene jednog člana sudskog veća.

Suđenje se često odlaže, zbog čega je u prethodnom postupku reagovao i tužilac Ivanić. On je tada rekao da odlaganja i naprasno otkazivanje punomoćja imaju za cilj odugovlačenje postupka kako bi se izdejstvovalo puštanje Darka Šarića iz pritvora.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za šverc kokaina

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play