Šarić o knjizi „Šarić“: neostrašćeno

Šarić o knjizi „Šarić“: neostrašćeno

Iako je knjigu predstavio kao deo kampanje koja se vodi protiv njega, Šarić je rekao da autor nije bio ostrašćen kada je pisao.

„Pored sve ove propagande, da li ste vi ikada doživeli u svojoj sudskoj praksi da dok traje suđenje, ljudi izdaju knjigu o meni. Nije ni završeno ništa, a pisac je rešio da se dokazuje na tuđoj nevolji, da pomaže tužiocu. Doduše, nije bio ostrašćen kao novinari inače. Recite mi da li je to normalno? Videli ste kako se ta knjiga reklamira, kaže se da se slomio klan, da se švercovalo, kao da je to sve gotovo“, rekao je Šarić sudskom veću.

Šarić je negirao da je prisustvovao sastanku u Italiji koji je pomenut u knjizi, a na kome se navodno pravila kriminalna zavera.

„Tužilac se poziva na sastanak u Lavinju, to mu je najvažnije da bi osnažio svedočenje Nebojše Joksovića. Italijanska policija je njega pratla, a mene koji sam označen kao glavni organizator, tamo niko nije video. Krucijalni dokaz, i u onoj knjizi navode, je povratna karta iz Milana. Ja bih je voleo da mi je donesu – ako ima ta karta. Najbolje ja znam gde sam bio.“, rekao je Šarić.

Inače, autor knjige „Šarić“ je ovaj događaj opisao na osnovu podataka koje je dobio od italijanske policije.

Knjiga „Šarić“, u izdanju Samizdata b92 i Organized Crime and Corruption Project (OCCRP), opisuje kako su tekle kokainske operacije, kako se prao novac, nalazile veze u politici i policiji, kako su tekle istrage i šta tužilaštvo ima protiv Darka Šarića. Knjigu možete kupiti u većini knjižara u zemlji ili naručiti na sajtu izdavača.

Comments are closed.