Šarić na suđenju: Šta sam ja to uradio?

Šarić na suđenju: Šta sam ja to uradio?

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

„Ja četiri godine ležim u pritvoru i još mi nije jasno šta meni tužilac stavlja na teret“, rekao je Darko Šarić danas iznoseći odbranu na suđenju za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina koje je juče počelo ispočetka.

Piše: Milica Vojinović

„Šta sam ja to uradio, objasnite mi“, kazao je optuženi Šarić tužiocu i dodao da je „bivša vlast napravila priču samo da bi ga novinari razvlačili.“

Šarić je prokomentarisao da tužilac Saša Ivanić postavlja samo „marginalna pitanja“ i da ne zna za šta ga optužuje.

Tužilac ga je, između ostalog, ispitivao o tome da li pojedine optužene poznaje odranije, u kakvim su bili odnosima, da li su bili u kontaktu ili imali neke zajedničke poslove.

Šarić je nervozno ponavljao da ga tužilac ne pita ništa u vezi sa optužbama za šverc droge u Argentini, Brazilu ili za međunarodnu akciju „Balkanski ratnik“.

„Vidite gospođo“, obratio se Šarić novom članu veća – sudiji Svetlani Aleksić, „kakva mi pitanja postavlja, marginalna. Đe je droga, đe su tone?“

Na prigovor Šarićevih advokata, tužilac je objasnio da ima pravo da pita u cilju provere verodostojnosti ranijih Šarićevih odbrana, jer je Šarić rekao da ostaje pri onome što je ranije govorio.

Na današnjem suđenju bilo je planirano da optuženi iznose odbrane, što oni prema zakonu mogu da urade, ali i ne moraju ukoliko ne žele. Svi su rekli da ostaju pri ranijim odbranama, samo su optuženi Šarić i Bojan Stojiljković detaljnije govorili o navodima iz optužnice.

Suđenje za međunarodni šverc kokaina počelo je juče po treći put ispočetka, a traje već više od sedam godina. Postupak je trebalo da počne u januaru ove godine, ali je zbog bolesti jednog od advokata odložen za februar.

Tokom prethodnog postupka odloženo je više od 20 ročišta. Tužilac Saša Ivanić je zbog toga, između ostalog, u novembru prošle godine rekao da odlaganja imaju za cilj odugovlačenje postupka kako bi se izdejstvovalo puštanje Darka Šarića iz pritvora.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za šverc kokaina

 

1 Comment

  1. Marko kaže:

    Treba da se zahvale tom Saricu sto postoji i sto je uneo brdo para u Sistem…