Šarić: Čoveče, za šta me optužuješ?

Iznoseći završnu reč na suđenju za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina narko-bos Darko Šarić danas je ponovio ranije optužbe – da tužilac i svedoci saradnici lažu i naveo da protiv njega nema dokaza. Današnje suđenje bilo je poslednje pred donošenje presude, čije je izricanje zakazano za sledeći mesec.

Piše: Milica Vojinović

„Koliko puta sam ga zamolio lijepo, pokušao da ga isprovociram, isprozivam, ali on je ostao nijem zato što nema ništa“, govorio je Šarić o tužiocu Saši Ivaniću iznoseći svoju završnu reč.

Veći deo današnjeg govora on je posvetio tužiocu navodeći u više navrata da laže i da nema dokaze za ono za šta ga optužuje.

„Nemam od čega da se branim jer me ništa nije pitao. Pitam ga ’Čoveče, za šta me optužuješ?’ On ne zna“, kazao je.

Tužiocu je zamerio i to što, kako je rekao, negira da se 2014. sam predao vlastima.

„Ne mogu da vjerujem da je takav pravnički nihilista, sve odbija što se zna, što je na papiru“, rekao je.

Kada nije govorio o tužiocu, Šarić je iznosio uvrede na račun svedoka saradnika u pokušaju da diskredituje njihove iskaze.

„Ja kažem da su to lažovi koji su htjeli samo da se domognu slobode“, bila je jedna od njegovih ocena svedočenja svedoka saradnika.

„Toliko o toj organizovanoj kriminalnoj grupi. Kako sam ja podijelio zadatke ni svedok ne zna, samo tužilac sve zna“, naveo je Šarić danas.

Nakon Šarića završne reči iznela su još petorica optuženih.

„Ne znam šta reći posle ovoliko godina“, kazao je Šarićev rođak Željko Vujanović za koga tužilaštvo tvrdi da je bio jedan od organizatora šverca kokaina i da je prenosio Šarićeve poruke ostalim članovima grupe.

„Tužilac sve što je mogao izvrnuo je, ali neka, njemu na čast“, naveo je Vujanović i dodao da, prema njegovom mišljenju, sva trojica svedoka saradnika lažu.

Najopširnije je danas govorio optuženi Miloš Cajić opisujući događaje u Brazilu i Argentini. Pokušao je da objasni da on nije osoba čiji je nadimak u grupi bio Jorgos kako to tvrdi tužilaštvo, i negirao da je učestvovao u transportu kokaina prekookenskim brodovima iz Južne Ameriku u Evropu.

Nakon Cajićevog izlaganja predsedavajući sudija Siniša Petrović zaključio je da je ovim suđenje privedeno kraju.

„Objavljujem, s obzirom na to da više niko neće da se obrati sudu, da je glavni pretres završen. Veće se povlači na većanje. Presuda će biti objavljena 10. decembra“, rekao je na kraju Petrović.

Podsetimo, Šariću i njegovoj grupi sudi se već osam godina za međunarodni šverc kokaina, a presuda najavljena za decembar biće druga u ovom postupku. Prethodnom presudom, iz 2015. godine, Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, ali je ona ukinuta odlukom Apelacionog suda i od tada se ovoj grupi sudilo ispočetka.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću za šverc kokaina

1 Comment

  1. Uros Susa kaže:

    NE dirajte mog Prijatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *