Šaranović negirao ubistvo advokata Zreleca

Šaranović negirao ubistvo advokata Zreleca

Vladimir Šaranović (foto: MUP)

Vladimir Šaranović negirao je danas optužbe za ubistvo beogradskog advokata Vladimira Zreleca. Ispričao da je poznavao advokata s kim ga je upoznao rođak Slobodan Šaranović, uticajni kriminalac koji je ubijen u martu prošle godine.

Piše: Jelena Radivojević

Šaranović je rekao da nema veze sa ubistvom Zreleca, ali je davao različite odgovore na pitanja gde je bio u vreme pucnjave.

Najpre je, iznoseći odbranu, ispričao da je bio u Beogradu, ali da se ne seća da li je bio u stanu, u restoranu „Zavičaj“ na Ibarskoj magistrali ili u hotelu „Vertigo“, u kom je inače odsedao kada je bio u lošim odnosima sa suprugom.

Potom je na pitanje tužiteljke odgovorio da se nalazio u stanu, a nešto kasnije na isto pitanje punomoćnika supruge ubijenog Zreleca – da je bio u Budvi.

Šaranović je objasnio da nikada nije bio u kontaktu sa oružjem i da ne ume da puca iz pištolja. Negirao je da je bio u kontaktu sa čaurama pronađenim na mestu pucnjave na kojima je nađen njegov DNK. Rekao je i da nije išao u Šabac kako bi nabavio automobil „ford focus“ koji je navodno korišćen prilikom ubistva, kako tvrdi tužilaštvo .

Ispričao je da je Zreleca upoznao pre više od 20 godina dok je bio zaposlen kao blagajnik u firmi svog rođaka Slobodana Šaranovića, koji ga je nakon smrti oca prihvatio i „sklonio sa ulice“.

Novinari ostali ispred sudnice, sud ne da optužnicu
Sudija Nataša Albijanić za jutrošnje suđenje rezervisala je jednu od najmanjih sudnica u Višem sudu u Beogradu. Mnogi novinari, ali i članovi porodice, ostali su uskraćeni da prisustvuju suđenju. Ovo nije prvi put da nema mesta za novinare na suđenjima za koja postoji velika zainteresovanost javnosti. Novinari KRIK-a tražili su pre nekoliko meseci zahtevom za slobodan pristup informacijama od javnog značaja kopiju optužnice iz ovog slučaja od Višeg suda i nadležnog tužilaštva, ali su obe institucije odbile da nam dostave dokument. Novinari su se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja i postupak je u toku.

Šaranović je naveo da je do maja 2015. radio u menjačnici Slobodana Šaranovića, ali da je posle pljačke tokom transporta novca postao njegov kurir.  

„Rekao sam mu da više ne želim da radim. Nudio mi je kancelarijski posao, ali sam i to odbio. Onda sam postao njegov mali kurir Jovica – iz Crne Gore sam prenosio dokumenta njegovim advokatima u Beograd i obrnuto. Stalno me je nipodašatavao. Govorio mi je da ne znam ništa da radim“, rekao je danas Šaranović.

Jedan od poslova bio je da se viđa sa Šaranovićevim advokatima, među kojima je bio i Zrelec za koga je znao da je u dobrim odnosima sa porodicom.

„Jednom sam Zrelecu ostavio fasciklu u kafiću na Vračaru, nedaleko od suda. Poslednji put sam ga video u Budvi u leto 2015. Svirao mi je iz auta dok sam prelazio ulicu gurajući kolica u kojima je bila moja ćerka Nevena“, rekao je danas.

Rekao je i da ga je Zrelec zastupao u dva sudska postupka, i da poslednji put nije hteo da mu naplati advokatske usluge.

Naveo je da je znao gde je bila stara kancelarija u kojoj je Zrelec radio, ali da je za novu adresu, na kojoj je advokat upucan u decembru 2015, saznao tek iz optužnice.

Tužiteljku je zanimalo da li je sa rođakom ikada komentarisao ubistvo advokata na šta je odgovorio da je pokušao jednom, ali da mu je Slobodan grubo rekao da se to njega ne tiče.

Šaranović je na pitanje sudije da li je bio na sahrani advokata rekao da je u tom trenutku bio u Budvi, ali da je bio ganut kada je čuo da je Zrelec upucan i da je sa suprugom komentarisao ceo događaj.

Marihuana za ličnu upotrebu
Vladimir Šaranović i njegova supruga Nataša optuženi su i za trgovinu drogom jer je pretresom njihovog stana policija zaplenila marihuanu. Šaranović je rekao da je droga njegova, ali da ju je koristio za ličnu upotrebu.
„Konzumirao sam svakodnevno. Nekada jednu ili dve, nekada šest-sedam cigara. Obično sam to radio dok sam šetao psa ili dok sam vozio kola. Moja žena to nije znala“, rekao je Šaranović.
Njegova supruga negirala je da ima bilo kakve veze sa drogom. Rekla je da se njen DNK na pakovanjima marihuane našao verovatno jer je bila spakovano u kese iz prodavnice koje je verovatno ona donela.

Njegova supruga Nataša rekla je danas na sudu da ona nije poznavala Zreleca, ali da je od muža čula da je upucan.

„Vladimir njega nije ubio, on ne bi mrava zgazio i nije sposoban za to, poznajem ga 20 godina i znam da nije takav čovek“, ispričala je Nataša Šaranović.

Podsetimo, advokat Vladimir Zrelec upucan je u decembru 2015. godine ispred svoje kancelarije u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu. Preživeo je napad, ali je preminuo u bolnici mesec dana kasnije.

Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su držali kockarnice i menjačnice, ali imali i druge poslove u kojima je bio veliki protok novca.

Ko su braća Šaranović

Branislav Šaranović ubijen je u Beogradu 2009. godine ispred zgrade u kojoj je živeo. Ubice još nisu otkrivene.

Smatra se da je ovo ubistvo pokrenulo rat u kome je stradalo više ljudi sa obe strane – iz Šaranovićeve i grupe kriminalca Luke Bojovića.

Sumnjajući da je naručilac Branislavljevog ubistva Bojović, Slobodan je naručio ubistvo njegovog mlađeg brata Nikole, utvrdila je istraga. Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda. Za ovo ubistvo Slobodanu se kao naručiocu sudilo pred sudom u Beogradu, ali on nije dočekao kraj sudskog postupka – u martu prošle godine ubijen je ispred svoje kuće u Budvi. Ubice još nisu otkrivene.

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu još traje.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Pročitajte više o Slobodanu Šaranoviću i njegovom kriminalnom klanu

Comments are closed.