Šaranović negirao optužbe za ubistvo advokata Zreleca

Šaranović negirao optužbe za ubistvo advokata Zreleca

Vladimir Šaranović (foto: MUP)

Vladimir Šaranović, kome je danas počelo suđenje za ubistvo beogradskog advokata Vladimira Zreleca u decembru 2015. godine, negirao je krivicu, rečeno je iz Višeg suda u Beogradu za KRIK. Suđenje je održano bez prisustva novinara, jer je u pitanju pripremno ročište koje je po zakonu zatvoreno za javnost.

Piše: Jelena Radivojević

Šaranović, kome se na teret se stavlja i trgovina drogom, priznao je krivicu za taj deo optužnice, a negirao optužbe za ubistvo. Njegova supruga Nataša, takođe optužena za trgovinu drogom, navela je da nije kriva, rečeno je za iz Višeg suda za KRIK.

Vladimir Šaranović optužen je da je u decembru 2015. godine pucao na advokata Vladimira Zreleca ispred njegove kancelarije u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu. Advokat je preživeo napad, ali je preminuo mesec dana kasnije.

Da je Šaranović osumnjičen za ubistvo Zreleca javnost je saznala u novembru prošle godine kada je policija opkolila zgradu u beogradskom naselju Kanarevo brdo u potrazi za njim. On je tada pobegao, a uhapšen je dva meseca kasnije u blizini Zrenjanina. Od tada se nalazi u pritvoru.

Advokat Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su držali kockarnice i menjačnice, ali imali i druge poslove u kojima je bio veliki protok novca.

Braća Šaranović

Branislav Šaranović ubijen je u Beogradu 2009. godine ispred zgrade u kojoj je živeo. Ubice još nisu otkrivene.

Smatra se da je ovo ubistvo pokrenulo rat u kome je stradalo više ljudi sa obe strane – iz Šaranovićeve i grupe kriminalca Luke Bojovića.

Sumnjajući da je naručilac Branislavljevog ubistva Bojović, Slobodan je naručio ubistvo njegovog mlađeg brata Nikole, utvrdila je policijska istraga. Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda. Za ovo ubistvo Slobodanu se kao naručiocu sudilo pred sudom u Beogradu, ali on nije dočekao kraj sudskog postupka– u martu prošle godine ubijen je ispred svoje kuće u Budvi. Ubice nisu otkrivene.

Suđenje u Beogradu je završeno u aprilu ove godine. Za ubistvo Nikole Bojovića osuđeni su Saša Cvetanović zvani Pitbul kao direktni izvršilac i Ratko Koljenšić koji je nabavio oružje, automobil i stan u kom je boravio ubica.

Više o Šaranovićevom klanu pročitajte ovde.

Sve o mafijaškim ubistvima u Srbiji i Crnoj Gori pronađite u Crnoj knjizi.

Comments are closed.