Šaranović negirao da je naredio ubistvo Bojovića

Šaranović negirao da je naredio ubistvo Bojovića

Ubijeni Branislav Šaranović

Slobodan Šaranović juče je u Višem sudu u Podgorici negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom Nikole Bojovića. „Sramno je da me povezuju sa kriminalom“, rekao je Šaranović koji je za ovo ubistvo optužen i u Srbiji.

Piše: Bojana Pavlović

U Podgorici je održana prva sednica veća koje treba da potvrdi ili odbaci optužnicu protiv Slobodana Šaranovića u vezi sa ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, vođe zemunskog klana. Šaranović je u sud doveden iz zatvora u Spužu gde je pritvoren od hapšenja 2014, pišu podgoričke „Vijesti“.

On je negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom navodeći da je optužnica kontradiktorna, nejasna i nerazumljiva.

„Optužnica protiv mene podignuta je bez ijednog dokaza. Sramno je što tužilac mene predstavlja kao osobu blisku kriminalu“, kazao je juče Slobodan Šaranović, a prenose „Vijesti“.

U Podgorici i u Beogradu protiv Šaranovića vode se postupci za isto krivično delo. Ni u jednom od ova dva postupka optužnica nije potvrđena – u obe zemlje dva puta je vraćana tužilaštvu na doradu.

„Jasno je da se protiv mene vodi nezakoniti postupak. Da je savesno pročitana moja odbrana, danas ne bih bio u ulozi krivca u ovoj sudnici. Dva krivična postupka se vode protiv mene u dve suverene države i to na osnovu posrednih saznanja“, rekao je Šaranović.

Šaranovićev advokat Zoran Piperović rekao je za KRIK da ne postoje dokazi koji njegovog klijenta povezuju sa Bojovićevim ubistvom.

„Nadam se da će optužnica biti vraćena tužilaštvu ili će postupak biti obustavljen. Ne postoji niti jedan jedini validni dokaz osim iskaza svedoka koji su u Srbiji okrivljeni. U Beogradu se paralelno vodi isti postupak, a crnogorsko tužilaštvo se poziva na dokaze srpskog u svojoj optužnici“, kaže Piperović.

Slobodan je stariji brat crnogorskog mafijaša Branislava Šaranovića koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Nakon njegovog ubistva, Slobodan je u izlog svoje menjačnice u Beogradu stavio oglas da će osobu koja mu otkrije ime ubice nagraditi iznosom „od šest cifara u evrima“.

Verujući da je krivac za smrt njegovog brata Luka Bojović, Šaranović je rešio da se osveti i naredio likvidaciju Nikole Bojovića koji je ubijen krajem aprila 2013. godine.

U Srbiji je kao direktni izvršilac ubistva optužen Vranjanac Saša Cvetanović zvani Pitbul, koga je ilegalno iz Crne Gore u Beograd doveo Ratko Koljenšić. Cvetanović i Koljenšić pratili su nekoliko dana Bojovića kako bi našli pogodno vreme i mesto za ubistvo. Cvetanović je u Bojovića ispalio 15 metaka u glavu i telo, a on je od zadobijenih povreda preminuo.

U postupku koji se vodi u Crnoj Gori, sa Šaranovićem je optužen samo Koljenšić, dok je Cvetanović pozvan da svedoči.

Svedoci su i Miloš Delibašić i Miloš Vojnović, koji su u Srbiji optuženi za ubistvo člana Bojovićeve grupe Miloša Vidakovića u Budvi. Šaranović se tereti za pomaganje u ovom ubistvu.

Pročitajte detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića.

Comments are closed.