Saradnik Luke Bojovića ubijen u eksploziji automobila

Saradnik Luke Bojovića ubijen u eksploziji automobila

(foto: KRIK)

Siniša Milić, blizak saradnik kriminalca Luke Bojovića, ubijen je danas oko 12.30 sati u eksploziji automobila nedaleko od Autokomande u širem centru Beograda. Milić je bio član barsko-budvanske kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina, pranjem novca, zelenašenjem i likvidacijama, a delovala je pod vođstvom Bojovića.

Piše: Milica Vojinović

Novinari KRIK-a zatekli su razneti sivi automobil marke „toyota“ na semaforu na uglu Ustaničke ulice i Južnog bulevara, kao i ekipu forenzičara koja ispituje oštećeni automobil. Ubijeni Milić prevezen je u Urgentni centar i nije davao znake života, preneli su mediji.

Četrdesetpetogodišnji Milić je bivši pripadnik policije Bosne i Hercegovine. U srpskoj policiji radio je do 2009. Tokom 2013. godine obezbeđivao je ubijenog crnogorskog kriminalca Luku Đurovića. Takođe, jedno vreme radio je kao obezbeđenje članova porodice kriminalca Luke Bojovića.

Bezbednosne službe označile su Milića kao člana barsko-budvanske kriminalne grupe na čijem čelu je Alan Kožar. Ova grupa bavi se švercom kokaina, kao i pranjem novca, zelenašenjem i likvidacijama, a delovala je pod vođstvom Luke Bojovića za koga je izvršavala ili učestvovala u likvidacijama.

Grupa je bliska crnogorskom škaljarskom klanu, a učestvovala je i u brojnim kriminalnim obračunima sa suparničkim klanovima zbog preuzimanja vođstva u švercu droge.

Zatečen u blizini Vučićeve kuće

Milić je krajem novembra 2015. hapšen u jeku afere državni udar. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je na konferenciji za novinare kazao da je Milić „tokom 24 sata osam puta zatečen u obilasku Vučićeve porodične kuće“. On je tom prilikom Milića označio kao pripadnika kriminalne grupe bliskog Đuroviću i Bojoviću.

Bojović je bio vođa novog zemunskog klana – nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i akcije „Sablja“ preuzeo je upravljanje nad grupom.

Pobegao je iz Srbije 2010, a uhapšen je u Španiji dve godine kasnije. Tamo je 2015. pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, prikrivanja krivičnih dela, posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Iste godine u Srbiji je oslobođen optužbi za tri ubistva.

Pre manje od mesec dana na Karaburmi je ubijen Dragoslav Miloradović, takođe iz Bojovićevog najbližeg okruženja.

Današnje ubistvo je 16. mafijaška likvidacija u Srbiji od početka godine. 

Pročitajte više u Crnoj knjizi

Comments are closed.