Saradnik Luke Bojovića ubijen na Karaburmi

Saradnik Luke Bojovića ubijen na Karaburmi

Perionica na Karaburmi (foto: N1)

Dragoslav Miloradović (1974) ubijen je večeras oko 20 sati na uglu ulica Vojvode Micka Krstića i Višnjičke ispred samouslužne autoperionice u beogradskom naselju Karaburma. Miloradović je, otkriva KRIK, bio blizak saradnik kriminalca Luke Bojovića.

Piše: Bojana Pavlović

Dvojica nepoznatih napadača ispalila su na Miloradovića više hitaca i na motoru pobegla u pravcu Pančevačkog mosta, pišu mediji.

Miloradović je bio blizak kriminalcu Luki Bojoviću. On je 2005. sa Bojovićem bio optužen za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata.

Prema optužnici Miloradović je bio optužen za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. On je od 1999. do 2004. u prostorijama svoje firme „Itan“ držao pištolj i municiju za koje nije imao dozvolu. Miloradović je policiji rekao da je pištolj nasledio posle očeve smrti.

Istom optužnicom na teret mu se stavljalo i falsifikovanje dokumenata. Miloradović je bio optužen da je pomogao Luki Bojoviću tako što je u svom stanu čuvao od 2002. do 2004. čuvao dve lažne lične karte. Prilikom saslušanja Miloradović je rekao da je znao da su dokumenta lažna. Najpre je tvrdio da ih je dobio od Bojovića, ali je kasnije promenio iskaz.

I Bojović i Miloradović oslobođeni su za falsifikovanje dokumenata, a sam Miloradović, osuđen je uslovnom kaznom zbog nošenja oružja.

Krivičnom prijavom koju je policija 2004. poslala tužilaštvu, Miloradović je bio sumnjičen i za nasilje u porodici.

Bojović je bio vođa novog zemunskog klana – nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i akcije „Sablja“ preuzeo je upravljanje nad grupom.

Pobegao je iz Srbije 2010, a uhapšen je u Španiji dve godine kasnije. Tamo je 2015. pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, prikrivanja krivičnih dela, posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Iste godine u Srbiji je oslobođen optužbi za tri ubistva.

Kriminalni klan Luke Bojovića u ratu je sa grupom koju je predvodio ubijeni Slobodan Šaranović. Bojoviću je blizak i škaljarski kriminalni klan iz Kotora.

Pročitajte kako je oslobođen Luka Bojović

Comments are closed.