„Sačekuša“ u Šapcu

„Sačekuša“ u Šapcu

Jakovljevićev restoran (foto: Google maps)

Dejan Jakovljević zvani Deba ubijen je sinoć u centru Šapca rafalnom paljbom iz automobila marke Reno Megan“.

Piše: Bojana Jovanović

Jakovljević je ubijen ispred svog restorana Čivija Ekspres“. Ubistvo se dogodilo nešto posle devet uveče u blizini srednje Medicinske škole, u centru Šapca.

Zoran Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, rekao je za KRIK da je Jakovljević pogođen sa više hitaca iz automatskog oružja usled čega je preminuo na licu mesta.

Automobil Reno Megan“ iz kojeg je pucano, pronađen je zapaljen nedaleko od mesta zločina.

Danas će biti urađena obdukcija, radi se forenzičko veštačenje automobila i svih drugih tragova u cilju rasvetljavanja zločina“, rekao je Obradović.

Dejan Jakovljević je, prema rečima tužioca, odslužio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine narkoticima. U policijskoj akciji u februaru 2006. uhapšen je sa tri saučesnika, a policija je u njihovim stanovima pronašla 4.4 kilograma heroina, kao i operemu za miksovanje“ i merenje droge.

Bogoljub Milosavljevic

Bogoljub Milosavljević (foto: mc.rs)

Ovo je samo jedno u nizu kriminalnih ubistava ove godine u Srbiji. Pre deset dana likvidiran je vlasnik nekoliko beogradskih klubova Dragan Jelinović Jelke, kada je pod njegov automobil „Audi a8“ postavljen eksploziv. Pre nekoliko meseci, sačekuša je napravljena i Nenadu Opačiću, nekadašnjem šefu veterničke grupe“, koji je zajedno sa suprugom ubijen ispred zgrade u Novom Sadu.

Iako se u medijima često ističe da ovakvi događaji svedoče o povratku devedesetih“, kriminolog Bogoljub Milosavljević kaže za KRIK da situacija nije ista kao pre 20 godina, ali da u Srbiji i dalje ima dosta kriminalaca.

„Sve ovo nam govori da je kriminal i dalje zanimanje jednog priličnog broja ljudi“, zaključuje Milosavljević.

Comments are closed.