Šabiću stigao odgovor, ime tužioca još nepoznato

Šabiću stigao odgovor, ime tužioca još nepoznato

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je da mu je stiglo obaveštenje tužilaštva da je inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“ dostavilo podatke ko je tužilac zadužen za slučaj rušenja u Hercegovačkoj ulici. Iz ove organizacije kažu da odgovora još nema. 

Piše: Bojana Pavlović

Šabić je na svom tviter nalogu napisao da mu je iz Višeg javnog tužilaštva stiglo obaveštenje da je odgovor o tužiocu i broju predmeta u slučaju Savamala poslat juče.

Dobrica Veselinović iz inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ koja je ovaj podatak i tražila, međutim, kaže za KRIK da njima nikakav odgovor nije stigao.

„Mi ćemo obavestiti javnost čim budemo dobili podatak i dokument ćemo objaviti“, kaže Veselinović.

Ova organizacija je pre nekoliko dana navela da je Više javno tužilaštvo u Beogradu ime tužioca i broj predmeta o slučaju Savamala proglasilo tajnom.

Posle žalbe, o slučaju se izjasnio poverenik koji je zaključio da je tužilaštvo ovom odlukom prekršilo zakon i naložio da podaci budu objavljeni u roku od pet dana. Tužilaštvo, međutim, nije reagovalo, pa se Šabić obratio Zagorki Dolovac, koja je kao republički javni tužilac nadređena svim tužilaštvima u zemlji i tražio da ona obezbedi da dokumenta budu dostavljena.

Tužilaštvo je istog dana navelo da je odgovor poslat. Šabić je jutros objavio da, iako tužilaštvo tvrdi da je juče poslalo odgovor, njemu nikakvo obaveštenje o tome nije pristiglo.

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali

Pogledajte snimke rušenja

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play