Šabić: Nedostavljanje podataka o Savamali prekršaj tužilaštva

Šabić: Nedostavljanje podataka o Savamali prekršaj tužilaštva

Rodoljub Šabić (foto: mc.rs)

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je nedosputivo i skandalozno što tužilaštvo još nije dostavilo podatke o tome ko je tužilac zadužen za slučaj Savamala. „To je prekršaj za koji neko mora da odgovara“, kaže Šabić.

Piše: Bojana Pavlović

„Da li je blisko bilo kojem rezonu da ni posle pet meseci od skandaloznog događaja u kojem je počinjeno više krivičnih dela, odgovor na pitanje koji je broj predmeta i ko je čovek koji vodi postupak bude tajna? Besmisleno je i loše kada za sebe rezervišete poziciju da niko ne treba da zna šta vi radite. Vi sami sebi na taj način dajete poziciju neodgovornosti i to je štetno po tužilaštvo“, rekao je Šabić na skupu „Pristup pravdi – privilegija ili obaveza“.

Članovi inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ pokušali su da saznaju ko je tužilac zadužen za istragu u slučaju Savamala, kao i pod kojim je brojem ovaj predmet zaveden. Iz Višeg javnog tužilaštva rečeno im je da je taj podatak tajna.

Posle intervencije poverenika, tužilaštvo je javilo da je poslalo odgovor, međutim, iz organizacije kažu da im ništa nije stiglo.

„Članovi inicijative kazali su mi da dva puta dnevno u pošti proveravaju da li su dobili pismo tužilaštva, ali ga još nema, a to je prekršaj za koji neko mora da odgovara“, naveo Šabić.

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali

Pogledajte snimke rušenja

1 Comment

  1. asid kaže:

    Kom Ambasadoru?