Ružić podržao Vulina

Ružić podržao Vulina

Branko Ružić

Iako je „Pokret socijalista“ optužio urednika KRIK-a da je narkoman i strani plaćenik nakon teksta o sumnjivom poreklu više od 200.000 evra kojim je ministar Aleksandar Vulin kupio stan, ministar Branko Ružić tu ne vidi ništa sporno i smatra da nema razloga za Vulinovu smenu.

Izvor: N1, KRIK

„Svi sede, svi su na svojim radnim zadacima i gospodin Vulin u kapacitetu ministra i ja ne vidim šta je tu problem. Naravno da neće biti bilo kakvih smena tim povodom“, poručio je juče novinarima televizije N1 ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Podsetimo, saopštenja „Pokreta socijalista“ usledila su nakon što je KRIK objavio da Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari.

U tim tekstovima se napada Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a i iznose se laži i uvrede na njegov račun. Novinarska udruženja osudila su napade i diskreditaciju novinara podsećajući da javni funkcioneri novinarima treba da odgovore na postavljena pitanja.

Vulin je tvrdio da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije rekao da je reč o pozajmici od suprugine tetke iz Kanade. Pošto svoje tvrdnje nije mogao da dokaže, Agencija za borbu protiv korupcije prosledila je svoj izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo.

Nakon dve godine, tužilaštvo je odbacilo prijavu navodeći da nije utvrdilo da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti.

Pročitajte priču o stanu Aleksandra Vulina

1 Comment

  1. Горан kaže:

    Може и Звезда неки пут да буде првак, рече Бранко Ружић. Он је виђени покровитељ разних делатности-фудбала, купопродаје станова…