Rušenjem u Savamali da se bave nadležni organi, ne premijer

Rušenjem u Savamali da se bave nadležni organi, ne premijer

Rodoljub Šabić

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je da otkrivanjem ko stoji iza bespravnog rušenja objekata u Savamali treba da se bave tužilaštvo i policija, a ne premijer.

Priredila: Bojana Jovanović

„Ovde postoji država i institucije koje moraju da rade svoj posao. Ne razumem da mi mesec i po dana nemamo pouzdanu informaciju o tome šta se dogodilo i to od organa koji su dužni da je daju. Premijer je izvršna vlast, ovo nije posao za njega, ovo je posao za istražne organe. Za tužilaštvo i policiju“, rekao je Šabić za Radio slobodna Evropa komentarišući konferenciju za novinare na kojoj je premijer Aleksandar Vučić rekao da iza rušenja stoje najviši organi grada Beograda.

Vučić nije imenovao osobe iz gradske vlasti koje su odgovorne za bespravno rušenje. Rekao je da su podaci kojima raspolaže stigli iz policijske istrage, ali da će tužilaštvo odlučivati o tome da li ima elemenata krivičnog dela.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u izbornoj noći 25. aprila kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama obezbeđivale teren bagerima koji su srušili oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora. Tužilaštvo još nije pokrenulo istragu.

Gradska vlast je nakon događaja negirala bilo kakvo učešće u incidentu. Premijer Vučić je desetak dana kasnije rekao da je siguran da iza rušenja ne stoje državni organi.

„Država siguran sam da ne stoji, a ako stoji neko taj je kompletan idiot i taj treba da odgovara“, izjavio je Vučić 11. maja.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

Comments are closed.