Rušenje objekata u Savamali je poraz države

Rušenje objekata u Savamali je poraz države

Petar Jeremić

Petar Jeremić, predsednik izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS), smatra da država mora da odgovori ko je rušio objekte u Savamali u noći 25. aprila, po čijem nalogu i zbog čega je izostala reakcija policije.

Piše: Bojana Jovanović

Na primeru rušenja se pokazalo da sistem ne funkcioniše i to je velika opasnost po građane, smatra Jeremić.

Mislim da je to poraz države kao takve. Država mora da da odgovor na pitanje ko je to srušio i po čijem nalogu i zašto policija nije reagovala“, rekao je Jeremić gostujući na televiziji N1.

Jeremić je rekao i da izjavu premijera Aleksandra Vučića da su ljudi koji su rušili noću kompletni idioti i da bi ih on pozdravio da su rušili danju doživljava kao vređanje inteligencije.

Ne mogu da poverujem da čovek sa najodgovornijeg mesta u državi tako nešto da izjavi. Postoji sistem, postoji uređena pravna država i ovim je ona suspendovana“, kazao je i dodao da je krajnje vreme da dobijemo odgovore od policije.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su pre tri nedelje. Tokom izborne noći tridesetak osoba sa fantomkama obezbeđivalo je teren dok su bageri rušili objekte u privatnom vlasništvu.

Gradska vlast demantovala je da je učestvovala u ovom događaju. Tušilaštvo je tek 10 dana nakon događaja naložilo istragu.

Vlasnik firme „Iskra“ čijih je oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora srušeno u noći 25. aprila juče je saopštio da nisu postojali zakonski uslovi da se sruše objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali i naveo probleme koje je sa gradskim vlastima imao prethodnih nekoliko godina.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

 

Comments are closed.