Rumunska policija zaplenila tonu kokaina, uhapšeni srpski državljani

Rumunska policija zaplenila tonu kokaina, uhapšeni srpski državljani

Deo kokaina zaplenjenog u Rumuniji (foto: printskrin)

Dva srpska državljanina uhapšena su u Rumuniji zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnom švercu droge. Rumunska policija zaplenila je nešto više od tone kokaina na obali Crnog mora.

Piše: Bojana Jovanović

Rumunska policija je u okrugu Tulča prošle srede pronašla kilogram kokaina koji je, kako sumnja, ispao iz kombija bukureških tablica prilikom utovara.

Prateći rutu kretanja droge i osumnjičenih, policija je dva dana kasnije na obali Crnog mora, nedaleko od mesta Sveti Đorđe, pronašla prevrnut brod i 1.040 kilograma kokaina.

Kokain je čistoće 90 odsto, a njegova tržišna vrednost iznosi oko 300 miliona evra, navodi rumunska policija.

Droga je bila spakovana u pakete i umotana u gumene balone – po načinu pakovanja i logou izgledali poput kokaina pronađenog dva dana ranije. Deo droge pronađen je na prevrnutom brodu, a deo na obali. Brod je, kako je saopštila rumunska policija, bio registrovan u ovoj zemlji.

Kokain je, kako je pokazala istraga, u Rumuniju došao morskim putem iz Južne Amerike i plan je bio da se kopnom prošvercuje dalje.

Za sada su osumnjičena i uhapšena samo dvojica srpskih državljana čija imena nisu saopštena.

Jedan od njih uhapšen je na graničnom prelazu sa Srbijom kod Đerdapa, kao putnik u vozilu srpske registracije, dok je drugi, kako navode rumunski mediji, uhapšen u okrugu Prahova dok je vozio kamion registrovan u Srbiji.

Prema pisanju rumunskih medija policija je pretresala stanove Rumuna za koje sumnja da su takođe umešani u šverc droge.

Pogledajte video rumunske policije o zapleni kokaina:

Comments are closed.