Reporteri bez granica: Martinović pretio novinarima, treba ga sankcionisati

Reporteri bez granica: Martinović pretio novinarima, treba ga sankcionisati

Foto: pixabay

Međunarodna novinarska organizacija Reporteri bez granica osudila je pretnje koje je juče na račun novinara CRTA-e i KRIK-a u skupštini izrekao poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i navela da takvo ponašanje treba sankcionisati oduzimanjem političke funkcije i policijskom istragom. Martinović je novinare KRIK-a optužio da peru novac i ne plaćaju porez, dok je za predstavnike CRTA-e kazao da voze najnovije i najskuplje automobile i lažno tvrdio da imaju predstavništvo u vili na Dedinju.

Piše: Bojana Jovanović

„Još jedan visoki član vladajuće stranke SNS, Aleksandar Martinović, zapretio je medijima. Trebalo bi da mu se oduzmu političke funkcije i da ga policija istraži“, piše na Tviter nalogu ove organizacije.

„Nakon što je tvrdio da će svaki kritičar vlade na kraju biti pretučen, nagovestio je da zna adresu Vuke Crnjanski Šabović, direktorke portala Istinomer“, navela je ova organizacija.

Reporteri bez granica podsetili su da su predstavnici SNS-a, stranke koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavnop napali i redakciju KRIK-a.

„Ovo je dosta“, napisali su i javno upitali Evropsku narodnu partiju čiji je SNS pridruženi član da razmotri sankcije protiv SNS-a.

Martinović je juče lažno optužio KRIK da je kriminalno udruženje, da novac koji dobijamo „za lažne projekte“ trošimo na skupocene automobile, stanove, odela, mobilne telefone, a ostatak iznosimo iz zemlje. Kazao je i da ne plaćamo porez, kao i da naš urednik pere novac.

Osim o KRIK-u, govorio je i o predstavnicima CRTA-e koje je takođe optužio da žive u luksuznim stanovima i voze najskuplje automobile.

KRIK je više od nedelju dana na udaru provladinih medija i predstavnika vlasti i lažno nas optužuju da smo saradnici Veljka Belivuka, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je vodio kriminalnu grupu koja je osumnjičena za tri ubistva i otmice.

Napad na KRIK osudile su brojne ambasade, predstavnici tela Evropske unije, kao i domaća novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva.

Novinari KRIK-a su na meti režimskih medija i predstavnika vlasti jer godinama pišu o vezama koji su Belivukovi saradnici imali u državnom vrhu i policiji. Više o tim vezama pročitajte ovde.   

Comments are closed.