Rebić: Šaranović će ubrzo biti uhapšen

Rebić: Šaranović će ubrzo biti uhapšen

Vladimir Rebić (foto: MUP)

Vladimir Šaranović, osumnjičeni za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, biće uskoro uhapšen, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. Na Zreleca je pucano u decembru 2015. godine dok je bio u automobilu ispred svoje kancelarije u Beogradu.

Piše : Jelena Radivojević

„Zadovoljan sam što smo rešili to ubistvo od pre dve godine. Time smo pokazali da ne postoje slučajevi u fioci i da nema prioriteta u rešavanju. Mi imamo vrlo dobru saradnju sa Interpolom i osumnjičeni će vrlo brzo biti pronađen i uhvaćen“, rekao je Rebić za Radio-televiziju Srbije.

Rebić je potvrdio da su sinoć policijske jedinice tragajući za Šaranovićem, opkolile zgradu u beogradskom naselju Kanarevo brdo. Nakon neuspešne akcije hapšenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da prijave policiji ukoliko imaju saznanja o Šaranoviću.

Vladimir Zrelec godinama je bio zastupnik braće Branislava i Slobodana Šaranovića, a vodio je i njihove poslove. Šaranovići su bili poznati i uticajni kriminalci iz Crne Gore.

Prema poslovnoj dokumentaciji, advokat je od 2006. do 2009. godine bio direktor u kockarskoj kompaniji „Fil-Šar“, čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović. Ova kompanija bila je vlasnik više kockarnica po Srbiji, a najveća se nalazila u beogradskom hotelu „Slavija“.

Zrelec je 2007. godine podneo dokumenta za osnivanje beogradskog predstavništva Šaranovićeve austrijske kompanije „Fil-Šar“. Na mesto direktora postavljen je Ivica Tončev koji je nekoliko godina kasnije postao savetnik premijera i ministra policije Ivice Dačića, a danas je državni sekretar u njegovom ministartvu.

Advokat se pojavljivao i u kompanijama koje su Šaranovići imali u Beču.

Braća Šaranović

Branislav Šaranović ubijen je u Beogradu 2009. godine ispred zgrade u kojoj je živeo. Ubice još nisu otkrivene.

Smatra se da je ovo ubistvo pokrenulo rat u kome je stradalo više ljudi sa obe strane – iz Šaranovićeve i Bojovićeve grupe.

Sumnjajući da je naručilac Branislavljevog ubistva kriminalac Luka Bojović, Slobodan je naručio ubistvo njegovog mlađeg brata Nikole, utvrdila je policijska istraga. Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda.

Za ovo ubistvo u Srbiji su optuženi Slobodan Šaranović i nekoliko članova njegove grupe. Suđenje je u toku.

Protiv Slobodana istovremeno je vođen postupak u Crnoj Gori gde ga je zastupao ubijeni advokat Zrelec. Crnogorsko tužilaštvo pokrenulo je protiv njega istragu zbog Bojovićevog ubistva i na taj način sprečilo da bude izručen Srbiji.

Slobodan je ubijen u martu ove godine ispred svoje kuće u Budvi. Ubice nisu otkrivene.

Pročitajte priču o Šaranovićevom klanu

Comments are closed.