Razgovor iz kafića pušten na suđenju supruzi Šarićevog saradnika

Razgovor iz kafića pušten na suđenju supruzi Šarićevog saradnika

Draginja Bajić (foto: KRIK)

Tajno sniman razgovor poznatog fudbalskog menadžera koji, kako tužilaštvo tvrdi, dokazuje kako se prao novac na Zlatiboru, pušten je danas na suđenju Draginji Bajić, supruzi pokojnog saradnika narko-bosa Darka Šarića.

Piše: Milica Vojinović

„Pošto je reč o ambijentalnom snimku koji je snimljen u nekom restoranu mobilnim telefonom, slabije se čuje, pa vas molim da stavite slušalice“, rekla je prisutnima sudija Vera Vukotić.

Ubrzo se začuo zvuk iz kafića – muzika, zveckanje šolja i čaša, ali i muški glasovi. Razgovor muškaraca nije se jasno čuo, pa je na monitorima u sudnici prikazan i transkript.

Negde na polovini, sudija je prekinula slušanje ovog snimka, ističući da je zvuk previše lošeg kvaliteta.

„Njeguše, prepoznajete li Vi svoj glas u ovom razgovoru“, upitala je sudija optuženog Zorana Njeguša, fudbalskog menadžera kome se sudi da je prao novac za Vitomira Bajića, pokojnog saradnika Darka Šarića.

„Ja sam kod kuće pokušao da poslušam ovaj razgovor, ali sam prekinuo posle minut i po. Isto se čulo kao sad ovde – muzika, buka, pesma“, kazao je Njeguš navodeći da nije mogao ništa da čuje, pa tako nije mogao ni da odgovori na pitanje sudije.

Tužilac Saša Ivanić upitao je sudiju da li je ovaj razgovor sada izveden kao dokaz protiv optuženih.

„Mi smo ga izveli na ovaj način, konstatujući loš kvalitet snimka“, kazala je sudija Vukotić.

Advokati, koji su ranije tražili da se snimak izbaci iz dokaza zbog načina na koji je nabavljen, i danas su izneli zamerke.

„Mi ne znamo kako je tužilaštvo identifikovalo lica iz ovog razgovora“, kazao je Njegušev advokat Aleksandar Aleksić dodajući da odbrana zadržava pravo da pozove osobe za koje tužilaštvo navodi da pričaju u ovom prisluškivanom razgovoru.

Njegov kolega Jugoslav Tintor naglasio je da transkript razgovora koji je prisutnima danas prikazan ne može da bude dokaz, već samo snimljeni razgovor.

„I nije“, kratko mu je odgovorila sudija.

Tužilaštvo je ovaj tajno snimljeni razgovor predložilo kao jedan od ključnih dokaza koji pokazuje Njeguševu umešanost u pranje novca stečenog švercom kokaina i tako što su optuženi kupovali i prodavali lokale na Zlatiboru.

Saveti o poslovima

Kako je KRIK ranije pisao, Njeguš je na sastanak sa trojicom muškaraca u beogradski kafić u sportskom balonu „Corn“ došao zabrinut jer je ranije tog dana bio u policiji. Tamo je saslušan o svojim poslovima, pa je od prisutnih tražio savete, vidi se iz transkripta razgovora u koji su novinari KRIK-a imali uvid.

Pitao ih je, između ostalog, da li bi trebalo da iscepa ugovor o kupovini lokala u tržnom centru na Zlatiboru, a oni su ga tešili govoreći da je reč o nevažećem, odnosno neoverenom ugovoru.

Njeguš se u kafiću sastao sa Bajićevim kumom Borivojem Milićem, zvanim Jujo, Šarićevim advokatom Dejanom Lazarevićem i izvesnim Danilom Odovićem. Muškarac istog imena – Danilo Odović, dovođen je u vezu sa Šarićem. Reč je o bivšem policajcu iz Pljevalja, direktoru firme za obezbeđenje koja je povezana sa Šarićem. Više o sadržini razgovora pročitajte u odvojenom tekstu.

U ovom postupku sudi se Draginji Bajić, supruzi Vitomira Bajića, a osim nje optuženi su i Nemanja Obradović, Željko Papić, Nebojša Đokić i Zoran Njeguš.

Draginja Bajić se sumnjiči da je oprala oko 240.000 evra novca koji je njen suprug zaradio švercom kokaina tako što je 2010. godine ovim novcem kupila stan na Novom Beogradu, da bi ga kasnije prebacila na jednog od optuženih i tako sakrila da je pravi vlasnik bio Vitomir Bajić.

Bajić je, podsetimo, bio saradnik Darka Šarića, a uhapšen je 2010. u Crnoj Gori u operaciji „Loptice“ organizovanoj kako bi se razbio Šarićev klan. Tada je izručen Italiji jer su ga organi te zemlje sumnjičili da je bio deo Šarićeve grupe koja je švercovala drogu u Italiji.

Nije, međutim, dočekao presudu pošto je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru, a istraga italijanske policije je pokazala da je izvršio samoubistvo.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.