Rašković Ivić: Ako ste blizu Vučića možete da radite šta hoćete

Rašković Ivić: Ako ste blizu Vučića možete da radite šta hoćete

Narodna poslanica i bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da se slučajem Vulin nastavlja tradicija ministara koji su na privremenom radu u vladi radi bogaćenja.

Piše: Nataša Marković

„Ovo je znak da je ovo privatna država, da su institucije koje su dužne da rasvetljavaju slučajeve i uvode red pod patronatom vladajuće koalicije. Utisak je ako ste blizu vlasti, blizu Aleksandra Vučića, možete da radite šta god hoćete i niko vam ništa ne može“, kaže Sanda Rašković Ivić.

U svakoj drugoj normalnoj državi, kaže Rašković Ivić u kojoj se poštuje vladavina prava, o ovom slučaju bila bi vođena ozbiljna istraga, a ovde se išlo ka totalnom zataškavanju.

„Nastavlja se tradicija ministara koji su u vladi na privremenom radu radi bogaćenja. Vulin je jedan od njih. Dok se drugim ljudima seče struja zbog 5.000 dinara neplaćenog računa, Vulin prolazi sa 205.000 evra novca nejasnog porekla“, rekla je Rašković Ivić.

U izveštaju koji je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal, a KRIK objavio navedeno je da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari.

Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Detalje izveštaja Agencije pročitajte u posebnoj priči.

3 Comments

  1. lukic Aleksandar kaže:

    Proveriti dal je tetka platila porez u Kanadi na tih 205.000 i dal je prijavila gotovinu kada je iznosila iz Kanade.Garantujem da nije

  2. Traktorista Rista kaže:

    Mene interesuje i slučaj bivšeg predsednika repulike i njegovih sinova, tačnije odakle im novac da izgrade dve nelegalne kuće na Savi?

  3. Јакиша kaže:

    Ovde se toliko krade da je porebno deset redakcija kao štoje vaša da bi se isterali svi pošteni na svelo dana.