Ranjenom telohranitelju advokata sudilo se u slučaju ubistva

Ranjenom telohranitelju advokata sudilo se u slučaju ubistva

Uviđaj posle ranjavanja Šapurića (foto: krik.rs)

Muškarac, koga je juče u centru Beograda ranio nepoznati napadač dok je obezbeđivao advokata Marka Vujoševića, jeste Stefan Šapurić kome se sudilo u slučaju ubistva ispred kluba „Nana“, potvrdio je KRIK. Šapurić je bio optužen da je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen navijač Rada Aleksandar Savković, ali je u decembru prošle godine oslobođen. 

Piše: Bojana Pavlović

Šapurić nije bio optužen za ubistvo, već za učešće u tuči tokom koje je u Savkovića pucao šef obezbeđenja ovog noćnog kluba Nedeljko Grbović. Savković je bio blizak navijačko-kriminalnoj ekipi Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. 

Kako je utvrdilo tužilaštvo, Šapurić i još trojica radnika obezbeđenja „Nane“ u decembru 2017. ušli su u raspravu sa Savkovićem i osobama za njegovim stolom i izgurali ih napolje. Ispred kluba izbila je tuča tokom koje je Grbović ubio Savkovića i ranio njegovog prijatelja.

Šapurić je na suđenju tvrdio da u noćnom klubu nije radio kao obezbeđenje već kao promoter čije je zaduženje bilo da dovodi goste. 

Tokom postupka je, međutim, davao različite iskaze. 

Najpre je ispričao da su te večeri gosti počeli da se prepiru i guraju zbog čega ih je obezbeđenje zamolilo da izađu što su oni uz mali otpor i učinili, a on i još dvojica su ih i ispratili napolje. Kako je ispričao Šapurić, ponovo je izašao kada je čuo da se napolju nešto dešava. Video je ranjenog mladića, ali ne i Savkovića koga je, kako je naveo, znao od ranije kao problematičnog. Posle toga je napustio lokal i otišao kod druga. 

Naredni put, međutim, Šapurić je drugačije opisao kobni događaj – tvrdio je da je Savković njega i druge zaposlene u klubu napao, da je psovao Grbovića i pretio mu. Njegov iskaz išao je ka tome da umanji kako svoju tako i Grbovićevu odgovornost. Sam pucanj, kako je ispričao, nije video pošto je neposredno pre toga ušao u klub.

Sudija je na kraju šefa obezbeđenja osudila za ubistvo, a trojicu radnika, uključujući i Šapurića, oslobodila. Kako je rekla pri izricanju presude nije utvrđeno da se tuča za koju su bili optuženi uopšte i dogodila. Ova presuda još nije konačna.

Pročitajte više o ovom slučaju 

Comments are closed.