Radulović: Vulin da pokaže 22 karte za Kanadu

Radulović: Vulin da pokaže 22 karte za Kanadu

Saša Radulović (foto: MC.rs)

Poslanik u Narodnoj skupštiini i lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović postavio je u skupštini pitanje u vezi sa navodima ministra odbrane Aleksandra Vulina da je novac kojim je platio stan donosio iz Kanade u iznosima od po 9.000 evra.

Piše: Bojana Pavlović

Radulović je na sednici u petak pitao da li je Agencija za borbu protiv korupcije tražila od Vulina da pokaže 22 avionske karte za putovanje u Kanadu odakle je, prema njegovim rečima, donosio novac za kupovinu stana.

„Da bi bila tačna tvrdnja da je novac dobijao od tetke i unosio ga u Srbiju ispod granice koja zahteva prijavljivanje potrebno je da pokaže te avionske karte kojima je prenosio taj novac“, rekao je Radulović.

Podsetimo, KRIK je u septembru objavio izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije o imovini ministra Vulina u kom se navodi da ministar ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan.

Vulin se pravdao da je novac dobio od suprugine tetke iz Kanade, međutim, Agencija je nakon provere utvrdila da novac nije uplaćen na račune Vulina ili njegove supruge, kao i da niko od njih nije prijavio da je u zemlju uneo ovu svotu novca. Svaki iznos veći od 10.000 evra mora da se prijavi na granici i objasni poreklo novca.

Na pitanje novinara KRIK-a kako je novac uneo u zemlju, Vulin je rekao da je unosio po 9.000 evra. Ukoliko je ovo tačno, morao je 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju i donosi novac.

Izveštaj o imovini, Agencija je u decembru 2015. poslala Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Godinu i po dana kasnije ovo tužilaštvo obustavilo je postupak navodeći da nije utvrdilo nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti.

Iz službene beleške koju je objavio KRIK vidi se da tužilaštvo nije na razgovor pozvalo Vulina niti je došlo do tetke koja je pozajmila novac.

Pročitajte priču o Aleksandru Vulinu

Pročitajte kako je tužilaštvo zatvorilo slučaj Vulin

2 Comments

  1. Milan Lang kaže:

    I treba da pokaže karte. Kao što i ti Raduloviću treba da pokažeš ona zatamljenja polja na dokumentu o poreskom dugu.

  2. Nemiio kaže:

    Radulovic je podvala kao i mnogi”istraživači” ovom nesrecnom narodu ? Demokratija koja se reklamira je samo farsa? Odluke se donose ispod žita u gnezdu multinacionalnog kapitala. Ali tu smo gde smo? Manevar koji se daje narodu je minimalan i slabo efikasan, a žrtve bas velike?