Radulović četiri puta posetio sedište MUP-a

Radulović četiri puta posetio sedište MUP-a

Spisak poseta MUP-u (foto: KRIK.rs) Spisak poseta MUP-u (foto: KRIK.rs)

Rodoljub Radulović, jedan od vodećih ljudi narko-kartela, posetio je zgradu MUP-a četiri puta tokom 2008. i 2009. godine – u periodu kada se nalazio pod istragom zbog šverca kokaina. Dve posete su se dogodile nakon 15. oktobra 2009. godine kada je u operaciji „Balkanski ratnik“ zaplenjeno blizu dve tone kokaina u Urugvaju i počelo hapšenje članova narko-kartela širom sveta. Pored Radulovića, prema podacima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, sedište policije je tri puta posetio i Radovan Štrbac, advokat koji je optužen da je prao novac za narko-grupu.

Pišu: Stevan Dojčinović, Bojana Jovanović

Spisak poseta koji su novinari dobili od MUP-a pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, pokazuje da su Radulović i Štrbac posetili zgradu MUP-a u Bulevaru Mihaila Pupina sedam puta.

Radulović je u ministarstvo policije ulazio 21. i 28. jula, a zatim 16. i 18. decembra 2009. godine. Na spisku piše da ga je svaki put primila sekretarica načelnika za Uprave za upravne poslove.

Radovan Štrbac je 11. novembra 2008. godine posetio zamenika direktora policije, a 22. decembra iste godine i 29. maja 2009. godine posetio je kabinet ministra policije.

Prema podacima iz policijskog informatora, načelnica uprave za upravne poslove tada je bila Zorica Lončar-Kasalica, zamenik direktora Branislav Mitrović, a kabinet ministra je vodio Branko Lazarević. Ministar unutrašnjih poslova u to vreme bio je Ivica Dačić. Novinari KRIK-a nisu uspeli danas da dobiju komentar od Lončar-Kasalice i Mitrovića, a Lazarevićev advokat je odbio da komentariše.

Dačić danas nije želeo da prokomentariše ove posete, samo je rekao da Štrbac nije dolazio kod njega i da ga ne poznaje. Sadašnji ministar policije Nebojša Stefanović je novinarki KRIK-a rekao da nema informacija o tome.

Zbog velikog interesovanja javnosti, KRIK je odlučio da odmah objavi ovu informaciju o posetama, a u narednom periodu ćemo dalje tražiti od nadležnih organa da nam objasne koji je bio razlog ovih poseta, kao i da li postoje beleške sa sastanaka.

KRIK je pre dva dana objavio tajne snimke sastanaka Radulovića sa čelnim ljudima Ministarstva unutrašnjih poslova – ministrom Ivicom Dačićem, njegovim savetnikom Ivicom Tončevim, šefom Dačićevog kabineta Brankom Lazarevićem i njegovim zamenikom Vanjom Vukićem. Ovi sastanci odigravali su se tokom 2008. i 2009. godine po restoranima, kafićima, u Dačićevoj rezidenciji, ali i na otvorenom – na ulici i u parku.

Dačić je rekao da mu je Radulović bio prijatelj i da je na sastancima sa njim razgovarao o cigarama, sportu i devojkama. Tončev je rekao da je imao poslovni sastanak u vezi sa izgradnjom vetroparkova u Srbiji, a Vukić da se s njim slučajno sreo na ulici. Branko Lazarević nije dao objašnjenje javnosti, ali je njegov advokat novinare KRIK-a optužio za „senzacionalizam“.

Podsećamo, zaštićeni svedok Draško Vuković izjavio je na sudu da je narko-grupa imala doušnika u MUP-u koji je Radulovića obaveštavao o toku istrage.

Jedini optužen u ovom slučaju je Branko Lazarević. On je u svojoj odbrani potvrdio da je imao sastanke s Radulovićem i Štrpcem, ali da im nije on otkrivao službene tajne.

Pratite sve reakcije u vezi sa ovim slučajem u posebnoj vesti.

5 Comments

 1. lord of levach kaže:

  zar je bitno ko je pustio istinu?

  ISTINA JE ISTINA, I NIJE SE MOGLA SAKRITI…

  izašla sama !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. lord of levach kaže:

  ipak je bolje stranački nego bratski sukobi!!!

 3. Nikola kaže:

  Posto je gospodina Bananu cetiri puta primila sekretarica nacelnika Uprave za upravne poslove,a Ivica Koferce rece da zene nisu mogle g-dinu Banani da odole objasnice nam iz vlasti da su g-din Banana i sekretarica bili u intimnim odnosima i afera je zavrsena,stete nema.
  Boze,u kakvoj mi drzavi zivimo.

 4. Šta se čudite u kakvoj zemlji lživimo,vidite i sami.Kada Vučićev brat napada novinara u Kikindi,vršlja po Vojvoidni,šta on ovde radi,dok njegov bata priča kako nema više ujaka,strina i ujina po preduzećima,onda vam je jasno da nećemo glasati za SNS već za nacionalne manine.Svi Srbi treba da damo glas nacionalnim manjinama,bar mi iz Vojvoidne.

 5. Nikola kaže: septembar 10, 2015 u 12:28 …… ….., !!! све што си рекао је банална инсинуација.
  Ако ти се не свиђа држава у којој живиш, исели се тамо где је боље и срећан ти пут.
  А, најважније је да научиш, да у срБском језику постоје слова: Џ, Ч, Ћ, Ш, Ж, Ђ, и да после запете
  направи се размак па наредна реч. Држава у којој живимо је добра, али део народа у њој то није,
  почевши од ТЕБЕ.