Radovanović: Utvrditi šta se dogodilo u Savamali

Radovanović: Utvrditi šta se dogodilo u Savamali

Dobrivoje Radovanović (foto:mc.rs)

Tužilaštvo bi trebalo da utvrdi da li je verodostojna izjava Marije Mali da joj je bivši suprug, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, priznao da je organizovao rušenje u Savamali, rekao je danas kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Radovanović je za Betu rekao da je Savamala veliki problem policijske i pravne prirode i da ne sme biti zaboravljen.

„Tužilaštvo bi u cilju vladavine prava moralo da interveniše. Izjava supruge data je nakon spora o razvodu, ali tužilac bi trebalo da utvrdi je li ta izjava verodostojna. Na osnovu toga bi mogao da pokrene postupak u pravcu daljeg utvrđivanja šta se u tom slučaju dogodilo“, rekao je Radovanović agenciji Beta.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ zatražila je danas hitnu ostavku gradonačelnika Siniše Malog i raspisivanje lokalnih gradskih izbora. U saopštenju su naveli da nove informacije o umešanosti gradonačelnika Siniše Malog u brojne kriminalne i koruptivne radnje koje je objavio KRIK predstavljaju „novu kost u grlu svakom poštenom građaninu i svima onima koji Beograd smatraju svojim gradom“.

Marija Mali, bivša supruga gradonačelnika Beograda, u intervjuu za KRIK rekla je da joj se Siniša pohvalio rušenjem objekata u Savamali rekavši da je morao da otkloni smetnje u izgradnji projekta „Beograd na vodi“.

Ona je otkrila i gradonačelnikove ofšor poslove, koju imovinu skriva, kao i da mu je pod pritiskom pomogla da lažira izveštaj za Agenciju za borbu protiv korupcije. Ceo intervju sa bivšom suprugom gradonačelnika pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Sasa kaže:

    Gradonacelnika Sinisu Malog ne treba smeniti, nego uhapsiti, zajedno sa njegovim sefom !!!
    Gotovi su !
    Nece ni oni jos dugo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *