Radojičić bez komentara o nelegalnoj kući

Radojičić bez komentara o nelegalnoj kući

foto: tirsova.rs

cof

Zoran Radojičić, direktor Tiršove i prvi na listi SNS-a na predstojećim izborima u Beogradu, rekao je danas da je Agenciji za borbu protiv korupcije uredno dostavljao izveštaje o imovini. On, međutim, nije komentarisao nelegalnu kuću u izgradnji koje nema u njegovom imovinskom kartonu na sajtu Agencije.

Piše: Bojana Pavlović

Radojičić nije demantovao pisanje KRIK-a da bez dozvole gradi kuću na Zlatiboru vrednu 60.000 evra.

KRIK je objavio da je Radojičić podneo zahtev za izdavanje građevinske dozvole deset dana nakon objave da će biti prvi na listi vladajuće stranke na izborima u Beogradu, iako je kuću već sagradio. Nje, međutim, nema u Radojičićevom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Osim kuće u izgradnji na sajtu Agencije nedostajali su zemljište i stan za koje su novinari utvrdili da su i dalje u Radojičićevom vlasništvu. Nakon što su novinari KRIK-a pitali Agenciju o Radojičićevoj imovini, ova institucija je retroaktivno izmenila podatke iz njegovog imovinskog kartona.

Radojičić je, međutim, danas istakao da nije napravio grešku u vezi sa dokumentacijom koju je podnosio Agenciji i da ima sve što je podnosio. On je dodao da ne želi da spekuliše da li je u pitanju greška Agencije.

Naveo da se zbog medijskih tekstova o njegovoj imovini oseća kao Jozef K iz romana „Proces“ Franca Kafke.

„Taj tekst sam čitao nekoliko puta. To je skup besmislica. Imam sve aplikacije (kod Agencije) od 2013. godine. Ne vidim o čemu se tu radi, u čemu je problem“, rekao je Radojičić i dodao da je cilj je da se diskredituje on ili neko ko hoće da uradi nešto za opšte dobro.

Radojičić se danas prvi put pojavio u javnosti od objave KRIK-ovog teksta i to u društvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerke Ane Brnabić koji su došli da obiđu radove na fasadi klinike u Tiršovoj.

Premijerka je upitala koja je odgovornost medija da diskredituju „ovakvog čoveka zbog vikendice koja možda vredi 10.000 evra“ i dodala da Srbija treba da bude srećna jer je Radojičić ostao u zemlji samo iz patriotizma.

Ona je ocenila da je Radojičiću priređen „topli zec“ i da je to štetno za njega i njegovu porodicu, ali i za Srbiju jer se na taj način onima koji žele da uđu u politiku poručuje da ne to čine.

„Na medijima je da probaju da ne diskredituju ljude. Sutra se niko neće usuditi da se bavi politikom ako se tim medijima ne sviđa.“

Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Radojičić na mestu direktora Tiršove već neko vreme i upitao kako je moguće da do sada niko nije pitao za vikendicu.

„Pitate ga sada, kada je hteo da krene dalje, za vikendicu u rodnom selu“, rekao je Lončar.

Pročitajte priču o nelegalnoj kući Zorana Radojičića

3 Comments

 1. CRNA kaže:

  Buduci gradonacelnik kanda lisen poslovne i pravne sposobnosti pa na jednostavno pitanje umesto njega odgovara premijerka
  Da je bio AV bila bi mi veca uzivancija.

 2. spad kaže:

  Hoću i ja kuću na Zlatiboru. Ako nisu potrebne dozvole za izgradnju, kako kaže prmijerka, hoću i ja! Ako može kredit da sredi Brnabić bilo bi super.
  Još jedno opušteno priznanje da smo građani drugog reda? Zakoni za njih ne važe! Kada se oduzima stan za dug vrednosti desetog dela vrednosti stana i izbacuje porodica na ulicu, tada se zakoni poštuju? Logike nigde.

 3. Zoran kaže:

  „Taj tekst sam čitao nekoliko puta. To je skup besmislica. Imam sve aplikacije (kod Agencije) od 2013. godine. Ne vidim o čemu se tu radi, u čemu je problem“, rekao je Radojičić i dodao da je cilj je da se diskredituje on ili neko ko hoće da uradi nešto za opšte dobro.“

  Poštovani Doktore, evo u čemu je problem. Ako, kao što navodite, imate „SVE APLIKACIJE“ od 2013. uz predpostavku da imate i sva ostala potrebna dokumenta, da ista još koliko ovog popodneva skenirate (da se jasno vidi) i da isto pošaljete na mail KRIK-a i da im na taj način zapušite nalivpera. Sve drugo su već poznate priče!

  Ipak ste Vi, poštovani Doktore neko ko je PRVI na listi za izbore a ne neki gedža iz Donju Lokošnicu pa da Vam se j*** i za vlast i za Zakon. Ne ide to tako, Doktore.