Veštakinja: Propust u istrazi – nađen DNK još jednog od uhapšenih u „Durmitoru“

Veštakinja: Propust u istrazi – nađen DNK još jednog od uhapšenih u „Durmitoru“

Dragoslav Ognjanović, Miloš Nilović (okrenut leđima), Vojislav Kostić

Na suđenju dvojici optuženih koji su prošle godine uhapšeni u restoranu „Durmitor“, veštakinja je navela da je došlo do propusta u istrazi i da je na zaplenjenom oružju naknadno nađen DNK još jednog od uhapšenih protiv koga nije podignuta optužnica. Optužene u ovom slučaju policija je označila kao pripadnike škaljarskog kriminalnog klana.

Piše: Milica Vojinović

Veštakinja Tamara Kačar iz Ministarstva unutrašnjih poslova danas je trebalo da govori o forenzičkom nalazu u vezi sa DNK tragovima pronađenim na oduzetom oružju i municiji. To se, međutim, nije dogodilo jer na sud nije došao veštak odbrane Oliver Stojković.

Kačar se ipak javila za reč i saopštila da je pri forenzičkom nalazu napravljen propust. Kako je pisalo u njenom prvobitnom nalazu i u optužnici, na okviru pištolja i mecima pronađen je DNK dvojice optuženih Mitra Muratovića i Miloša Nilovića.

Naknadnim upoređivanjem u „mešanom DNK profilu“ pronađen je i trag Mališe Vućića, takođe uhapšenog u „Durmitoru“, rekla je danas veštakinja. Vućić, međutim, nije među optuženima.

Muratović ostaje u pritvoru
Odbrana je pred kraj suđenja zatražila da se Muratoviću ukine pritvor u kom je već godinu i dva meseca i da mu bude određen kućni pritvor. Ovom se predlogu usprotivila tužiteljka. Sud je posle kraće pauze odlučio da odbije predlog Muratovićevog advokata.

Posle izjašnjenja veštakinje burno su reagovali tužiteljka Leposava Vujanović Porubović kao i advokat odbrane Dragoslav Ognjanović

„To menja situaciju i u odnosu na Mališu Vućića i u odnosu na mog branjenika“, rekao je Ognjanović koji u ovom postupku brani Nilovića.

Sa njim se saglasila tužiteljka Vujanović Porubović i navela da ni tužilaštvo nije imalo ovaj podatak ranije, kao i da je iznenađena što je iznet na današnjem suđenju.

„Jasno je svima da će ovo pomeriti neke stvari“, kazao je sudija i na zahtev tužilaštva i odbrane naložio veštakinji da dostavi svima ovu dopunu nalaza.

Muratović je na prethodnom suđenju govorio o tome da mu Mališa Vućić veoma blizak prijatelj, da mu je pomogao nakon teškog razvoda. Objasnio je tada i da su se u „Durmitoru“ sastali zbog proslave povodom Vućićevog zaposlenja. Vućić je na prošlom suđenju bio prisutan u publici kao podrška prijatelju.

Muratović i Nilović uhapšeni su u junu prošle godine u restoranu „Durmitor“ i sudi im se zbog nedozvoljenog nošenja oružja. Od desetorice uhapšenih, optužnica je podignuta samo protiv trojice od kojih je jedan priznao krivično delo.

Kod Muratovića su tada pronađena dva pištolja. Kako navodi tužilaštvo, Muratović je bio vlasnik samo jednog, dok su drugi pištolj naizmenično nosili on i Nilović.

Tužilaštvo ovo tvrdi na osnovu pronađenog DNK traga Nilovića na okviru i mecima, na kojima je sada pronađen i DNK Mališe Vućića.

Podrška kumu

U publici na suđenju danas je bio pripadnik žandarmerije Vojislav Kostić, optužen u slučaju „Havana“, koji se predstavio kao kum Miloša Nilovića.

Kostiću se sudi zbog iznude 110.000 evra i nanošenja teških telesnih povreda. U tom postupku optužen je sa Daliborom Đorićem i vlasnikom kazino kluba „Havana“ Vladimirom Popovićem.

Ilija Zec, koji je bio optužen sa Muratovićem i Nilovićem, svedočio je u postupku „Havana“ u korist optuženih.

Pročitajte sve vesti o slučaju „Durmitor“

Comments are closed.