Pritvor za optuženog u slučaju ubistva Velibora Dunjića

Pritvor za optuženog u slučaju ubistva Velibora Dunjića

Vuk Musić, jedan od optuženih u slučaju ubistva vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića, saslušan je u subotu, a Viši sud u Beogradu odredio mu je mesec dana pritvora.

Piše: Bojana Pavlović

Musić je uhapšen u petak, po jednoj od sedam poternica koja je za njim bila raspisana.

Musić je više puta osuđivan – zbog nasilničkog ponašanja, držanja i nošenja oružja, teške krađe i ometanja službenog lica prilikom obavljanja dužnosti.

U postupku za ubistvo Dunjića sudi mu se u odsustvu, a na teret mu se stavlja da je pomogao ubici tako što je uklonio opremu za video-nadzor i snimke sigurnosnih kamera.

Dunjić je ubijen u maju 2014. ispred splava „Džimis“ u Beogradu. Za njegovo ubistvo optuženi su šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović i još osmoro kojima se na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Samo trojica optuženih pojavila su se pred sudom u martu 2016. kada je počelo suđenje. Đuroviću se sudi u odsustvu pošto je u bekstvu, a četvoro okrivljenih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom.

Iako traje gotovo dve godine, suđenje je odloženo osam puta, a održano samo jednom.

Dunjić je bio takođe bio više puta osuđivan i poznat u kriminalnim krugovima. Protiv njega su vođeni brojni postupci za različita krivična dela.

Bio je optužen za pokušaj ubistva, ali je na kraju delo ublaženo, pa je osuđen za nanošenje teških telesnih povreda.

Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Zbog ovog napada Dunjić je osuđen na dve godine zatvora, ali kaznu nikada nije odslužio – ubijen je šest meseci po izricanju presude.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Dunjića

Comments are closed.