Prisluškivani razgovori na suđenju Jotkinoj grupi: „Samo mi krivo što ga ne ubi unutra gde je ubijen Peta“

Prisluškivani razgovori na suđenju Jotkinoj grupi: „Samo mi krivo što ga ne ubi unutra gde je ubijen Peta“

Policijski dosije o „Jotkinoj grupi“ (foto: KRIK)

Razgovori, koje su u ozvučenom automobilu vodili kruševački kriminalac Zoran Jotić i njegova ćerka Eva, pušteni su na današnjem suđenju njegovoj grupi optuženoj za dva ubistva. U razgovorima Jotić komentariše jedno od ubistava: „Samo mi krivo što ga ne ubi unutra, u teretanu, gde je ubijen Peta.“

Piše: Milica Vojinović

„Ovde su ubili onog smrdu“, govori Jotić svojoj ćerki Evi dok kolima prolaze pored hotela „Golf“ u Kruševcu.

Jotić u ovom razgovoru misli na ubistvo Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac čije je ubistvo, kako tvrdi tužilaštvo upravo on naručio i organizovao.

„Samo mi krivo što ga ne ubi unutra, u teretanu, gde je ubijen Peta“, zatim govori Jotić u razgovoru koji je prisluškivala policija.

Goran Petrović Peta bio je Jotićev najbolji prijatelj i bliski saradnik koji je ubijen 2015. godine u teretani hotela „Golf“. Prema optužnici, Jotić je i naredio Stankovićevo ubistvo kao osvetu za svog prijatelja jer je verovao da iza tog ubistva stoji Stanković.

„Mislim da niko više ne trenira u ovaj ’Golf’“, govori Jotiću ćerka Eva.

„Vidiš da nema nigde nikog. Uvek kad dođem to prazno“, ogovara je Jotić i dodaje: „A ovde mu duša izašla, ona pokvarena.“

Ipak, Jotić na suđenju tvrdi da ne veruje da mu je Stanković ubio prijatelja i na ovaj način pokušava da pokaže da zapravo nije imao motiv da naruči Stankovićevo ubistvo. Komentarišući razgovore on je kazao i da hotel „Golf“ smatra ukletim.

„Za mene je naročito uklet jer je tu ubijen moj najbolji prijatelj. Ja bih najviše na svetu voleo kada bi taj hotel bio izbrisan s lica zemlje“, kazao je Jotić danas.

Kako kaže, policija mu je na saslušanju nakon Stankovićevog ubistva rekla da je on ubio Petu i još nekoliko osoba. „Sutra je trebalo da ga hapsimo, a vi nas preduhitriste“, navodno su mu rekli policajci.

„Mislio sam da folira policija, kad ono sutra uhapsiše ove njegove…“, kaže Jotić i dodaje da je od tada Stanković za njega „životinja i smrda“, ali i dalje tvrdi da ne stoji iza Petinog ubistva.

U jednom od narednih puštenih razgovora, međutim, čuje se da Jotić optužuje Dejanovog sina Vojina Stankovića za ubistvo svog prijatelja.

„Udružili su se onaj mali Vojče kurtončić i onaj, kako se zove…“, govori Jotić, na šta mu prijatelj Miloš Anđelković sa kojim razgovara dodaje „Čoda“.

„Čoda, dabome… A ovaj iskompleksirani majmun mali bio, iskompleksiran od Pete prvo, što mu je Peta je*ao ženu.“

Jotić zatim objašnjava da je Čoda, za koga je policija utvrdila da je Dalibor Nišavić, smislio plan da ubiju Petu.

„I onda ovaj predložio ajde da ga očistimo. Ja ću to da platim, a ti da napraviš logistiku i onda su bili skoro mesec dana kod njega u Bivolju, likvidatori“, navodi Jotić u ovom razgovoru.

Jotić je komentarisao i ovaj razgovor i priznao da pomenutog Čodu krivi za ubistvo Pete, kao i da ga je tražio da ga „privede pravdi“. Pošto ga je sudija Zoran Šešić pitao da li misli na legalan način ili nekako drugačije, Jotić je odgovorio: „Možda bude i samoodbrana.“

„Ja znam da je on naručio Petino ubistvo, da je dvojici mamlaza koji su sad u zatvoru dao kilogram čistog kokaina i 50.000 evra“, kazao je Jotić, ali dodao da je naknadno utvrdio da se Vojin i Čoda ipak nisu znali, odnosno da nisu zajedno isplanirali ubistvo.

Vojin Stanković ubijen je mesec dana pre likvidacije njegovog oca Dejana. Vojinovo ubistvo priznao je Stefan Radulac, član Jotićeve grupe, navodeći da je to uradio iz samoodbrane.

Ubistvo za ubistvom

Kako je utvrdilo tužilaštvo, nakon što je Radulac ubio Vojina, Jotić ga je vrbovao da ubije i Dejana Stankovića, ubeđujući ga da bi u suprotnom ovaj mogao da mu se osveti za ubistvo sina.

U ubistvu su učestvovala i deca Jotićevog prijatelja Petrovića – Iva i Vuk optuženi su kao Jotićevi saradnici koji su pomogli Radulcu da pobegne i da se krije nakon što je upucao Dejana Stankovića, piše u optužnici.

Jotić je zajedno sa Petrovićem devedesetih godina predvodio nasilnu kriminalnu grupu koja se bavila reketiranjem, krijumčarenjem droge i oružja. Zbog ovoga je odlslužio dugogodišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je izašao nekoliko meseci pre ubistva Ždrokinca.

Ubijeni Ždrokinac u javnosti je bio poznat po slučaju ubistva kruševačkog stomatologa Milutina Rokića. Njemu se sudilo za ovu likvidaciju, ali je oslobođen jer sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.