Prisluškivani razgovori na suđenju za ubistva Bojovića i Vidakovića

Prisluškivani razgovori na suđenju za ubistva Bojovića i Vidakovića

Miloš Vidaković (foto: facebook)

Na današnjem suđenju grupi optuženoj za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića puštani su snimci prisluškivanih razgovora dvojice okrivljenih nekoliko dana posle ubistva Vidakovića.

Piše: Bojana Pavlović

Bojović je ubijen u aprilu 2013. u centru Beograda, a Vidaković nekoliko meseci kasnije, u julu u kafiću „Sejlor“ u Budvi. Za ubistva je optužena kriminalna grupa ubijenog Slobodana Šaranovića.

Iako je Šaranović bio na čelu, grupom je na terenu upravljao Miloš Delibašić, tvrdi tužilaštvo.

Prisluškivani razgovori između Delibašića i člana grupe Gorana Bojanića otkrivaju šta se dešavalo nekoliko dana posle ubistva u Budvi. Delibašić je u razgovorima iznerviran spominjao „narkomančinu“ u koju ne može da se pouzda.

„Je*em mu mamu narkomansku, četiri reči ne zna da zapamti, imbecil idiotski, klošar jedan“, govori Delibašić Bojaniću koji pokušava da ga smiri.

Sudija je zamolio Delibašića da objasni na koga je mislio, ali je on to odbio uz obrazloženje da „narkomana ima više“.

Delibašić je optužen da je naredio ubistvo Vidakovića koje je po njegovom nalogu počinio Miloš Vojnović. Vojnović je priznao delo, svedočio protiv grupe i na osnovu sporazuma osuđen je na 10 i po godina zatvora zbog čega je postupak za njega završen.

Delibašić, međutim, tokom čitavog suđenja pokušava da diskredituje Vojnovića tvrdeći da je narkoman i da je u nekoliko iskaza menjao verzije događaja.

Po njegovom predlogu danas su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa hotela „Avala“ u Budvi od dana ubistva Vidakovića kojim pokušava da dokaže da se događaji nisu odvili kako ih je opisao Vojnović.

Podsetimo, on je rekao da je posle ubistva Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, grupa bila u strahu od osvete, pa je planirala likvidacije nekoliko ljudi bliskih Bojoviću. Zbog toga su otišli u Crnu Goru, međutim, po njegovim rečima, Delibašić mu je saopštio da je došlo do promene plana i da je nova meta – Vidaković. Vojnović je ispričao do detalja kako je izgledao dan pre nego što je počinio ubistvo kao i da su išli kod Šaranovića po odobrenje.

Delibašić je upoređivanjem satnice i prava kretanja ubeđivao sud da Vojnovićeve tvrdnje nisu tačne.

„Ja sam od početka tvrdio da smo mi tog dana sedeli u poslastičarnici uz zidine Starog grada i da smo iz tog pravca i došli. Zato sam i tražio iz hotela snimak. Ovi snimci dokazuju da tog dana nije bilo teoretske mogućnosti da odemo na štand, do zelene pijace, pa da idemo kod Šaranovića“, rekao je Delibašić.

Na prikazanom snimku vidi se i Uroš Mišić, navijač „Crvene zvezde“ osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda žandarmu, koji je sa članovima grupe tražio žrtvu po Budvi.

Vojnović je ispričao ranije da Mišić nije znao da se spremaju ubistva. Mišić se nije odazvao pozivima suda da svedoči iako je više puta pozivan.

Postupak se bliži kraju i sudija Vladimir Duruz rekao je da će najverovatnije već u februaru biti završne reči.

Pročitajte sve o Šaranovićevom klanu

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.