Presuda protiv „Milenijum tima“ za rušenje u Savamali

Presuda protiv „Milenijum tima“ za rušenje u Savamali

Raščišćavanje terena u maju 2016.

Raščišćavanje u Savamali

Privredni sud u Beogradu doneo je u decembru prošle godine presudu protiv firme „Milenijum tim“ zbog rušenja preostalih objekata u Hercegovačkoj ulici koje je koristila kompanija „Transport peroni“. Ovi objekti nalazili su se na istoj parceli kao i oni koji su porušeni u izbornoj noći u aprilu 2016. godine, a srušeni su nekoliko meseci kasnije.  

Piše: Bojana Pavlović

Posle bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj u aprilu prošle godine, u dnu parcele ostala su tri mala objekta, tvrdi vlasnik kompanije „Transport peroni“ Vladimir Marković.

Vlasnici svih objekata na parceli, među kojima i Marković, podneli su nakon rušenja zahtev za obezbeđivanje dokaza. Privredni sud je poslao veštaka koji je utvrdio da su na parceli ostala tri objekta.

Po njegovim rečima, međutim, 25. maja, tačno mesec dana nakon rušenja, služba za katastar opštine Savski venac utvrđuje da ti objekti više ne postoje i da je parcela prazna. Na osnovu ovakvog stanja stvari Grad Beograd izdaje privremenu dozvolu za gradnju parkinga na mestu porušenih objekata.

Mehanizacija firme „Milenijum tim“ koja je jedan od izvođača radova na projektu „Beograd na vodi“, srušila je preostala tri objekta u avgustu i seprembru i izgradila parking, kaže Marković. On je nakon toga podneo tužbu, a sud presudio u korist njegove firme navodeći da je povređena državina „Transport perona“.

„Ovo je prvostepena presuda, sačekaćemo i konačnu. Bez obzira na sve pritiske, ova presuda znači da ima sudija koji rade u skladu sa zakonom, nezavisno i ne podležu pritiscima. Jer pritisaka, naravno, ima sa svih strana“, kaže Marković.

U slučaju otkrivanja odgovornih za rušenje objekata u aprilu kada su bageri bez oznaka porušili vlasništvo firmi „Iskra“ i „Trasport peroni“, tužilaštvo još nije pokrenulo istragu.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali

Pogledajte snimke rušenja.

1 Comment

  1. Dejan kaže:

    Cime je Sinisa Mali zasluzio da ovih dana pohadja Visoke studije bezbednosti, nakon svega sto se desilo?
    Objavljeno na sajtu Vojske Srbije: http://www.vs.rs/index.php?news_article=88727a9e-1561-11e7-9eee-001a649ddcfe