Preminuo čuvar koji je bio svedok rušenja u Savamali

Preminuo čuvar koji je bio svedok rušenja u Savamali

Slobodan Tanasković, čuvar koga su nepoznate osobe pre mesec dana držale vezanog dok su bageri rušili objekte u Hercegovačkoj ulici, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji.

Piše: Bojana Pavlović

Tanasković je pre nekoliko dana primljen u bolnicu u predinfarktnom stanju, kako saznaje N1. Lekari u bolnici konstatovali su i probleme sa organima za varenje, a čuvar je preminuo posle kraćeg lečenja.

Dok su bageri rušili privatne objekte u Savamali u noći 25. aprila, maskirane osobe držale su Tanaskovića vezanog. On je novinarima nekoliko dana kasnije ispričao sve o događajima, a dao je iskaz i u policiji.

Tokom rušenja, osobe sa fantomkama su čuvaru, ali i slučajnim prolaznicima, oduzeli mobilne telefone kako ne bi mogli da pozovu policiju. Kada su im telefoni vraćeni, građani su pozvali policiju, ali je ona odbila da izađe na mesto događaja i uputila ih na gradsku komunalnu policiju.

Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je da je policija prekršila zakon kada je odbila da izađe na teren i uskratila građanima zaštitu. U toku je kontrola rada i Komunalne policije.

Podsetimo, još nije poznato ko je u izbornoj noći srušio objekte u privatnom vlasništvu u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi informacije o ovom događaju. Prošle nedelje policija je od Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK tražila snimke rušenja.

Sve vesti o rušenju u Savamali pročitajte ovde.

 

Comments are closed.