Prelević o Savamali: Neko ime moralo da izađe u javnost

Prelević o Savamali: Neko ime moralo da izađe u javnost

Božo Prelević (foto: mc.rs)

Tužilaštvo je kao osumnjičenog u slučaju Savamala imenovalo Gorana Stamenkovića, šefa smene dežurne službe policije, zbog toga što je neko ime moralo da izađe u javnost u vezi sa ovim slučajem, kaže za KRIK advokat Božo Prelević.

Piše: Milica Vojinović

„Šef smene ne može nikako da bude kriv. Vi možete da kažete da on nikog nije obavestio, ali policija je bila na licu mesta i ništa nije uradila“, kaže Prelević.

„Mi možemo samo da pričamo o tome da su to uradili visoki predstavnici vladajuće stranke u gradu. Ni o čemu drugom ne možemo da pričamo, jer niko drugi nema moć da lobira, da utiče na ministarstvo pravde, na ministarstvo policije i da ugasi struju.“

On ističe da se govori o tome ko nije postupao u policiji u noći rušenja, ali da mi ne znamo ko je rušio, legitimisao građane i oduzimao im mobilne telefone.

„Ko je taj ko to može, a da mu se ništa ne desi, a to šef smene ne može. Ja mislim da oni ustvari samo gledaju šta je za njih najjeftinije, jer neko ime mora da izađe u javnost“, ističe Prelević i podseća da i dalje nije poznato „za koga je Aleksandar Vučić rekao da je kompletan idiot što je to radio noću, a ne danju.“

KRIK je juče objavio da je Goran Stamenković, šef smene dežurne službe beogradske policije, osumnjičen za nesavestan rad u slučaju Savamala i on je jedina osoba koju Više javno tužilaštvo imenuje u vezi sa ovim slučajem.

Nelegalno rušenje objekata u beogradskoj četvrti Savamala desilo se u aprilu 2016. Maskirani muškarci zadržavali su građane i neke od njih lišili slobode, dok su građani pozvali policiju koja je odbila da izađe na teren. Zaštitnik građana je tokom kontrole rada policije utvrdio da je naređenje policiji da ne postupa „stiglo sa vrha“.

Javnost već godinu i po dana nema odgovore u vezi sa tim ko je čitav događaj organizovao niti ko je rušio privatnu svojinu. Izveštaj policije u ovom slučaju nije otkrio ništa, ali detalji upućuju da su pojedina gradska preduzeća pomogla da se izvede rušenje. Detalje pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali

1 Comment

  1. Kukinac kaže:

    Pronadjite kriminalce a ne policajce koji ih nisu sprecili u kriminalnim radnjama. Njih znamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *