Predsednik opštine Žabari osumnjičen za zloupotrebe

Predsednik opštine Žabari osumnjičen za zloupotrebe

Miodrag Filipović

Protiv Miodraga Filipovića, predsednika opštine Žabari i člana Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, policija je podnela krivičnu prijavu da je zloupotrebio službeni položaj. Prijavom su obuhvaćeni i odgovorno lice u javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju“ opštine Žabari i sekretar opštine.

Piše: Pavle Petrović

Filipović je osumnjičen da je uticao na odgovorno lice u JP „DirekcijA za izgradnju“ da ovlasti predsednike devet mesnih zajednica na teritoriji Žabara da sprovedu postupke javnih nabavki za asfaltiranje lokalnih puteva. Policija kaže da je sporno to što su javne nabavke date mesnim zajednicama, a ne „Direkciji za izgradnju“. Ova neregularna procedura omogućila je da tri, za sada neimenovana, preduzeća zarade 35 miliona dinara.

Osumnjičenima se stavlja na teret i da su za asflatiranje ulica u Žabarima izvođače radova isplaćivali iz opštinskog budžeta iako su ova sredstva bila obezbeđena od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Na ovaj način, prema policiji, opštini je naneta šteta od četiri miliona dinara.

Miodrag Filipović osumnjičen je i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja, te da je uz pomoć sekretara opštine neovlašćeno povećao svoju platu. Ovim postupkom zaradio je oko 800 hiljada dinara.

Filipović je za predsednika opštine Žabari biran dva puta – 2008. i 2012. godine, kao kandidat SPS-a čiji je član od osnivanja. Bio je član različitih stranačkih odbora u SPS-u, a trenutno je član Izvršnog odbora Glavnog odbora.

On je medijima rekao da je krivična prijava rezultat „političke igre“.

Korekcija: U vesti je bilo navedeno da je krivičnom prijavom obuhvaćen i Dušan Jović, odgovorno lice u JP „Direkcija za izgradnju“. Usled nejasnog saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova koje je napisano u prezentu, došlo je do greške novinara, a s obzirom da je vest pisana u popodnevnim časovima, novinar nije mogao tog dana da proveri ime osobe obuhvaćene prijavom. Trenutno odgovorno lice JP „Direkcija za izgradnju“, Dušan Jovović, nema nikakve veze sa navedenim krivičnim delom. Stoga je izvršena ispravka vesti 02. oktobra.

Comments are closed.