Povređeni prilikom rasturanja u Beton hali nije video ko ga je udario u glavu

Povređeni prilikom rasturanja u Beton hali nije video ko ga je udario u glavu

Ulaz u klub „Komitet“ (foto: krik.rs)

Klub Komitet (foto: krik.rs)

Na suđenju za rasturanje kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu oktobra prošle godine svedočio je Slavoljub Vanić koji je tada zadobio povrede glave. Svedok je rekao da nije video ko ga je udario, kao i da su napadači bili maskirani zbog čega nikoga nije prepoznao.  

Piše: Bojana Pavlović

Vanić je već svedočio u ovom postupku, a danas je rekao da ostaje pri ranijem iskazu. Ispričao je da ga je na otvaranje „Komiteta“ pozvao vlasnik kluba koji je njegov prijatelj.

Stajao je, kako je ispričao, na ulazu licem okrenutim prema vratima kad je osetio udarac u potiljak najverovatnije čašom ili kriglom. Rekao je da se nije osvrnuo da vidi ko ga je udario jer je u tom trenutku nastao opšti metež.

„Video sam grupu koja utrčava u klub. Imali su kapuljače i fantomke, neki su nosili palice. Kada sam ušao u klub, shvatio sam da krvarim. Pokušao sam da dograbim salvete da zaustavim krvarenje i potom razmišljao samo kako da izađem“, rekao je Vanić.

Svedok je naveo da je po izlasku izgubio svest, a da su mu u pomoć pritekli jedna žena i dvojica mladića i pozvali njegovog sina koji ga je prevezao u bolnicu gde je odmah operisan. Kako je kasnije utvrđeno, Vanić je te večeri zadobio teške povrede glave, prelom lobanje i nagnječenje mozga.

Sudija Mirjana Madić odbila je zahtev advokata da se optuženima ukine kućni pritvor u kom su već godinu dana i naredno suđenje zakazala za početak oktobra.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi zbog rasturanja kluba „Komitet“ je 11 osoba. Oni su optuženi da su u oktobru prošle godine upali u klub maskirani fantomkama i kapuljačama, naoružani palicama i flašama. Predmete su najpre bacali ka ulazim vratima, a po ulasku su lomili i obarali stolove i stolice, kase i udarali goste, tvrdi tužilaštvo. Na teret im se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje lakših i teških telesnih povreda.

KRIK je posle događaja objavio snimak sigurnosne kamere na kome se vidi grupa od tridesetak osoba kako prilazi ulazu u klub.

Među optuženima su i članovi ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe imaju udela u poslovima obezbeđenja, a tokom godina hapšeni su zbog različitih krivičnih dela – od tuča, iznuda i trgovine drogom, do ubistava. 

Jedan od optuženih, Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, navijački staž počeo je sa grupom „Alkatraz“, da bi nakon što su oni potisnuti prešao u Stankovićevu ekipu. Vidojević je bio prisutan kada je uhapšen Veljko Belivuk, Stankovićev blizak prijatelj i saradnik, i preuzeo je upravljanje tribinom. Protiv Vidojevića vodili su se postupci za razbojništvo, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja. Vlasnik je firme za obezbeđenje koja je prethodno pripadala devojci ubijenog Stankovića.

U junu prošle godine Vidojević je uslikan u Rusiji kako na tribini na svetskom prvenstvu u fudbalu navijaju sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U njihovom društvu bio je i Boris Karapandžić, takođe optužen u ovom postupku. Karapandžić je bio navijač Crvene zvezde da bi se kasnije priključio „Janjičarima“. Osuđivan je za trgovinu drogom, nezakonito posedovanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.