Potvrđena presuda Milanu Daboviću

Potvrđena presuda Milanu Daboviću

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu na šest godina zatvora Milanu Daboviću, bratu košarkašica Ane i Milice Dabović, zbog posedovanja oko dva kilograma kokaina. Njegovom rođaku Marku Daboviću sudi se da je kao član grupe narko-bosa Darka Šarića učestvovao u međunarodnom švercu kokaina.

Piše: Bojana Pavlović

U saopštenju Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve okolnosti – njegov raniji život i porodične prilike, ali i stepen krivice i da je ispravna odluka Višeg suda iz jula ove godine i u pogledu visine kazne.

Dabović je uhapšen u septembru prošle godine kada je u „smartu“ švajcarskih registarskih tablica koji je vozio pronađeno oko dva kilograma kokaina.

Dva paketa sa drogom nalazila su se, prema iskazima svedoka, u torbici koju je Dabović nosio oko vrata. Na jednom od paketa pronađen je otisak njegovog desnog palca.

Tokom suđenja Dabovićeva odbrana insistirala je na tome da dokazi nisu prikupljeni na zakonit način, međutim, sud ovo nije prihvatio. Sudija Nataša Albijanić je pri izricanju presude istakla da je Dabovićeva odbrana bila „neiskrena i neuverljiva“.

Milan nije jedini član porodice Dabović kome se sudi zbog kokaina. Njegovom rođaku Marku Daboviću sudi se kao članu kriminalne grupe narko-bosa Darka Šarića zbog međunarodnog šverca kokaina.

Presudom Višeg suda iz jula 2015. Marko Dabović je bio osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud presudu poništio i naložio novo suđenje.

Comments are closed.