Potvrđena optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Potvrđena optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Viši sud u Beogradu prihvatio je optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i još šest osoba za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. 

Piše: Bojana Pavlović

Ovo je treća verzija optužnice pošto je u prethodna dva navrata sud optužnicu vraćao tužilaštvu na doradu.

Odbrana ima tri dana da podnese žalbu na ovu odluku suda, tako da još postoji mogućnost da optužnica bude odbijena.

Slobodan Šaranović optužen je da je naredio ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je u Srbiji oslobođen optužbi za ubistva i organizovanje kriminalne grupe.

Čitulja Luke Bojovića bratu

Čitulja Luke Bojovića bratu

Slobodan je stariji brat crnogorskog mafijaša Branislava Šaranovića koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Verujući da je krivac za smrt njegovog brata Luka Bojović, Šaranović je rešio da se osveti i naredio likvidaciju Nikole Bojovića koji je ubijen krajem aprila 2013. godine.

Kao direktni izvršilac ubistva optužen je Vranjanac Saša Cvetanović zvani Pitbul, koga je ilegalno iz Crne Gore u Beograd doveo Ratko Koljenšić. Oni su pripremili teren za ubistvo Bojovića – obezbedili stan za boravak i skrivanje, automobil i oružje kojim je ubistvo izvršeno.

Cvetanović i Koljenšić pratili su nekoliko dana Bojovića kako bi našli pogodno vreme i mesto za ubistvo. Cvetanović je u Bojovića ispalio 15 metaka u glavu i telo, a on je od zadobijenih povreda preminuo.

Slobodan Šaranović trenutno je u pritvoru u Crnoj Gori gde mu se sudi za isto krivično delo.

Za ubistvo člana Bojovićeve grupe Miloša Vidakovića u Budvi, tužilaštvo tereti Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića i Slavišu Novakovića, a Šaranović je optužen za pomaganje u ovom zločinu.

Delibašić je prošlog meseca pravosnažno oslobođen za pljačku zlatare „Israel Diamond Center“.

Goran Bojanić optužen je kao član grupe, ali mu se na teret ne stavlja učešće u ubistvima.

Detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića pročitajte na sledećem linku.

Comments are closed.