Potvrđena optužnica za ubistvo Blaža Đurovića

Potvrđena optužnica za ubistvo Blaža Đurovića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Nemanje Ivanova i Darka Veskovića za ubistvo Blaža Đurovića koje se dogodilo u martu ove godine u beogradskom naselju Dušanovac. Obojica optuženih nalaze se u pritvoru koji im je poslednji put produžen krajem septembra.

Piše: Jelena Radivojević

U optužnici koja je potvrđena početkom meseca, tužilaštvo tereti Ivanova i Veskovića za teško ubistvo i nelegalno posedovanje oružja.

Blažo Đurović ubijen je u martu ove godine kada je u njega ispaljeno nekoliko hitaca dok se nalazio u svom „bmw“-u u beogradskoj četvrti Dušanovac. Policija je nedaleko odatle pronašla zapaljen automobil.

Nedugo posle ubistva u martu ove godine, policija je u Beogradu uhapsila Nemanju Ivanova zbog sumnje da je jedan od izvršilaca. Drugi osumnjičeni Darko Vesković uhapšen je u aprilu u Hrvatskoj, a početkom jula je izručen Srbiji i od tada se nalazi u pritvoru.

Pritvor im je produžen krajem septembra – zbog sumnje da će ponoviti krivično delo i opasnosti od bekstva, rekla je za KRIK portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković.

Advokati optuženih su uložili žalbe na rešenje o pritvoru, pa se čeka odluka Apelacionog suda.

Ivanovu se ranije sudilo zbog ubistva Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu. On je bio optužen da je sa Stankom Buhancem tukao Veličkovića – u koga je Buhanac potom pucao. Apelacioni sud u Beogradu je u februaru ove godine Ivanovu potvrdio kaznu od dve godine zatvora na koju ga je osudio Viši sud. Buhanac je osuđen na 13 godina zatvora. Ivanov je bio osuđen i na godinu i po dana zatvora zbog otmice

Protiv Veskovića vođeni postupci zbog falsifikovanja dokumenata.

U „Crnoj knjizi“ pročitajte više o mafijaškim obračunima i uspešnosti nadležnih organa u rešavanju ovih slučajeva.

Comments are closed.