Potvrđena optužnica za ubistvo advokata Zreleca

Potvrđena optužnica za ubistvo advokata Zreleca

Vladimir Šaranović (foto: MUP)

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Vladimira Šaranovića zbog sumnje da je ubio beogradskog advokata Vladimira Zreleca 2015. godine. Šaranoviću se na teret stavlja i trgovina drogom, a za isto krivično delo optužena je i njegova supruga, potvrđeno je novinarima KRIK-a u sudu.

Piše: Bojana Jovanović

Šaranović je osumnjičen da je u decembru 2015. godine pucao na advokata Zreleca ispred njegove kancelarije u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu. Advokat je preživeo napad, ali je preminuo nakon mesec dana.

Javnost je saznala da je Šaranović osumnjičen za ubistvo Zreleca u novembru prošle godine kada je policija opkolila zgradu u beogradskom naselju Kanarevo brdo u potrazi za njim. On je tada pobegao, a uhapšen je dva meseca kasnije u blizini Zrenjanina. Od tada se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Podsetimo, advokat Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su držali kockarnice i menjačnice, ali imali i druge poslove u kojima je bio veliki protok novca.

Rat porodica 

Branislav Šaranović bio je blizak kriminalnoj grupi Amerika koja se bavi međunarodnim transportom kokaina. Ubijen je u oktobru 2009. godine ispred zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, a njegov brat Slobodan je za smrt krivio kriminalca Luku Bojovića.

Ubrzo je otpočeo mafijaški rat u kom je stradalo više ljudi – sa obe strane.

Slobodan Šaranović je sproveo sopstvenu istragu bratovljevog ubistva i ubicama ponudio novčanu nagradu u iznosu od „šest cifara u evrima“ ako mu otkriju nalogodavca.

Oglas u kome Šaranović nudi nagradu za ime osobe koja je naredila ubistvo njegovog brata

Verujući da iza likvidacije stoji Luka Bojović, Šaranović je, kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, naredio likvidaciju njegovog brata Nikole koji je ubijen u centru Beograda 2013. godine.

Za ovo ubistvo Slobodanu se kao naručiocu sudilo pred sudom u Beogradu, ali je istovremeno vođen i postupak u Crnoj Gori gde ga je zastupao advokat Zrelec.

Kraj sudskog postupka Slobodan Šaranović nije dočekao – u martu prošle godine ubijen je ispred kuće u Budvi. Ubice nisu otkrivene.

Suđenje u Beogradu je završeno u aprilu ove godine. Za ubistvo Nikole Bojovića osuđeni su Saša Cvetanović zvani Pitbul kao direktni izvršilac i Ratko Koljenšić koji je nabavio oružje, automobil i stan u kom je boravio ubica.

Pročitajte više detalja o poslovima braće Šaranović

Pročitajte kako je funkcionisao klan na čijem čelu je bio Slobodan Šaranović

Comments are closed.